ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαψεύδει τις ανησυχίες

Άμεσες ξένες επενδύσεις αναμένει η Κίνα

Η κινεζική πολιτική για την υποδοχή και προσέλκυση ξένων επενδύσεων παραμένει σταθερή, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας στις ανησυχίες ότι η διενέργεια ξένων άμεσων επενδύσεων (foreign direct investment, FDI) στην Κίνα γίνεται πιο δύσκολη.

Σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υποστήριξε ότι οι κινεζικές επενδύσεις και εξαγορές στη Γερμανία αποσκοπούν στην απόκτηση στρατηγικά σημαντικών τεχνολογιών, ενώ εμποδίζονται οι ξένες άμεσες επενδύσεις από ευρωπαϊκές εταιρείες στην Κίνα.

«Έχουμε προσέξει σχετικά δημοσιεύματα γερμανικών μέσων ενημέρωσης», δήλωσε η Χούα, τονίζοντας ότι η Κίνα και η Ευρώπη βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις οικονομικής ανάπτυξης και χρησιμοποιούν διαφορετικά μοντέλα διοίκησης.

Σημειώνοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση είναι συνεπής στη δέσμευσή της για άνοιγμα, η Χούα ανέφερε ότι η πολιτική της χώρας για την υποδοχή και προσέλκυση ξένων επενδύσεων δεν έχει αλλάξει.

«Η Κίνα θέλει να καλλιεργήσει ένα δίκαιο και διαφανές επενδυτικό περιβάλλον για τους επενδυτές, τόσο τους εγχώριους όσο και τους ξένους, περιλαμβανομένων των Γερμανών», σημείωσε. Η ίδια προσέθεσε ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις ενθαρρύνονται να επενδύουν στο εξωτερικό με βάση τις αρχές της αγοράς, τους τοπικούς νόμους και τους διεθνείς κανόνες προς αμοιβαίο όφελος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.