ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ

Άνοιγμα στη νεολαία, μέσω ΟΝΝΕΔ, από Μητσοτάκη

Θετική ψήφο από τους νέους επιδιώκει η Ν.Δ. ενόψει πολιτικών εξελίξεων. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε, χθες από τη Βουλή, όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε δημοκρατική εγρήγορση. Αύριο, από το συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, θα εξειδικεύσει την πρόσκλησή του προς τους νέους, ζητώντας τους να δώσουν θετική ψήφο στήριξης στη Ν.Δ. και στο σχέδιό της για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει, εξάλλου, ότι το αποτέλεσμα μίας εκλογικής μάχης θα κριθεί, σε σημαντικό βαθμό, και από τη στάση που θα κρατήσουν οι νεότεροι ψηφοφόροι, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις γύρισαν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία.

Η επαναλειτουργία της ΟΝΝΕΔ, με αφετηρία το συνέδριο επανίδρυσης που ξεκινά αύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, δεν έρχεται μόνον να καλύψει ένα ορατό οργανωτικό κενό στη λειτουργία της παράταξης αλλά και να αποτελέσει
εφαλτήριο για την διείσδυση του κόμματος στους νέους.

Στη διαδικασία επανίδρυσης της νεολαίας συμμετείχαν 32.000 μέλη, το 56% των οποίων είναι ηλικίας κάτω των 23 ετών. Ανεδείχθησαν 950 σύνεδροι (κάθε ένας εκ των οποίων είχε τη στήριξη τουλάχιστον 30 μελών της οργάνωσης), οι οποίοι και θα εκλέξουν, την Κυριακή, το νέο Πρόεδρο της Οργάνωσης. Βέβαιος υποψήφιος είναι ο Κώστας Δέρβος, που θεωρείται ως ο επικρατέστερος, καθώς απολαμβάνει της στήριξης της ηγετικής ομάδας και όχι μόνον, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι Θανάσης Βαμβίνης και Ανδρέας Καρασαρίνης.

Στην Αθήνα, και όχι στο ΕΛΚ, ο Μητσοτάκης λόγω φόρτου και... απουσιών Δεν θα μετάσχει στη σημερινή σύνοδο του ΕΛΚ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αποφασίστηκε χθες. Το βαρύ πρόγραμμα των τελευταίων ημερών (επίσκεψη και ομιλίες στις ΗΠΑ, επιστροφή, συσκέψεις, παρεμβάσεις στη Βουλή) αλλά και η απουσία βασικών κεντροδεξιών ηγετών, που είτε θα απουσιάσουν είτε θα δώσουν σύντομο παρών, κρατάνε τον κ. Μητσοτάκη στην Αθήνα. Έτσι, από μία τυπική συνεδρίαση του ΕΛΚ (στο Μάαστριχτ και όχι στις Βρυξέλλες) επελέγη η παραμονή στην Ελλάδα και η προετοιμασία για την αυριανή ομιλία στην ΟΝΝΕΔ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.