ΕΛΛΑΔΑ

«Η πλήρης απασχόληση στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει»

Αντίθετη η ΓΣΕΒΕΕ σε παρεμβάσεις στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Αντίθετος σε κάθε είδους παρέμβαση στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις δήλωσε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων, Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργος Καββαθάς, ερωτηθείς για το θέμα της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, στο περιθώριο της ημερίδας, με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας», που διοργάνωσαν η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ) και η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ).
gsevee

«Αυτό που ζητούν οι κοινωνικοί εταίροι είναι ελεύθερες διαπραγματεύσεις, όχι με επιτροπούλες. Είμαι ξεκάθαρος και αυτό ζητήσαμε και από τον υπουργό» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ διαπίστωσε επίσης, ότι η πλήρης απασχόληση στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει. Όπως είπε, τα στοιχεία του 2015 δείχνουν ότι το 60% των προσλήψεων που έγιναν, είναι ελαστικές.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του κατώτατου μισθού, «ιδιαίτερα του μισθού δύο ταχυτήτων», όπως είπε ο κ. Καββαθάς, «η ΓΣΕΒΕΕ έχει εκφράσει την αντίθεσή της και στην παρούσα κατάσταση». «Δεν μπορεί να δίνουμε μισθό κάτω από το επίδομα ανεργίας στους νέους και να θέλουμε να κρατήσουμε αυτούς τους πολίτες στη χώρα» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.