ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στην ακύρωση του νόμου Παππά

Απέτυχε η, μέσω Πολύδωρα, προσπάθεια διχασμού της ΝΔ

Η ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή και η επικέντρωση της ΝΔ στα μείζονα και όχι στα πρόσωπα.
mitsotakispolidoras

Την ακύρωση των επίμαχων άρθρων του νόμου Παππά, που κρίθηκε ήδη αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, και την επιστροφή του συνόλου των αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση των καναλιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αναδεικνύει η Νέα Δημοκρατία ως προϋπόθεση για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, υπερβαίνοντας την ονοματολογία Πολύδωρα.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε, εξ αρχής, το ενδεχόμενο στήριξης του πρώην Υπουργού και, κάποτε, υποψήφιου για την ηγεσία της ΝΔ, Β.Πολύδωρα, την ίδια στιγμή που Μαξίμου και Π. Καμμένου επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ρωγμές στο γαλάζιο σκάφος, επικαλούμενοι την... καραμανλική παράδοση του υποψήφιου Προέδρου του ΕΣΡ.

Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό, κυρίως εξαιτίας της παρέμβασης από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που διεμήνυσε ότι ουδεμία γνώση είχε για την πρόταση της κυβέρνησης και ότι έχει να μιλήσει με τον κ. Β. Πολύδωρα πάνω από... τρία χρόνια! Η επιδίωξη, συνεπώς, της κυβέρνησης να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στη Ν.Δ. κατέρρευσε εν τη γεννέσει της ενώ και η απόφαση της Ν.Δ. να υπερβεί την ονοματολογία και να επιμείνει σε αυτό που η ίδια εκτιμά ως ουσία του προβλήματος συνέβαλε προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην Πειραιώς επικεντρώνονται πλέον στα μείζονα που δεν είναι άλλα από την ενεργοποίηση του ΕΣΡ και την πλήρη απόσυρση κάθε σεναρίου νέας παρέμβασης της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό τοπίο. Κάτι που σημαίνει ότι η Ν.Δ. θα απαιτήσει πως όχι μόνον ο διαγωνισμός για τις άδειες αλλά και η διαδικασία – γέφυρα για την προσωρινή αδειοδότηση των σταθμών (σ.σ. Εφόσον υπάρξει τέτοια) να δρομολογηθεί από το ΕΣΡ και μόνον, το οποίο θα έχει τον τελικό λόγο και για τον αριθμό των αδειών που θα χορηγηθούν. Εκτιμούν, δε, πως εάν τελικά η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά την εξομάλυνση του τοπίου και την επιστροφή της διαδικασίας στο πλαίσιο του Συντάγματος, τότε ο κ. Πολύδωρας δεν θα είναι πρόβλημα. Όχι γιατί τελικά θα τον στηρίξει η Ν.Δ. αλλά γιατί θα το αποσύρει η κυβέρνηση.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.