ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Aραιές νεφώσεις το Σάββατο - Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Αραιές νεφώσεις αναμένονται το Σάββατο σε όλη τη χώρα και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αναμένονται στα δυτικά και τα βόρεια το Σάββατο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά. Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βραδύ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως γρήγορα θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα βόρεια θα είναι τοπικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 βαθμούς. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 και στα ανατολικά και νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 17 έως 25 και στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα εμφανιστούν αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορείως διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ από το βράδυ βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.