ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Αστατος καιρός την Κυριακή - Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Σχετικά άστατος αναμένεται την Κυριακή ο καιρός, αφού από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο.  

Στην Αττική αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός, ενώ βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές από το απόγευμα και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα στο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ που από τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα χαρακτηριστεί από λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στα βόρεια, όπου τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 17/10/2016

Τη Δευτέρα ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και από το απόγευμα πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.