ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ...

Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του επιμένουν πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019, στο τέλος της τετραετίας. Δεν θα γίνουν τότε. Η πιθανότερη ημερομηνία να στηθούν οι κάλπες είναι ο Οκτώβριος του 2018. Για λόγους που δεν είναι του παρόντος σημειώματος. Φυσικά, ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάποιο "ατύχημα" ή το τυχαίο. Και το τυχαίο μάλλον μπορούμε να το εικάσουμε. Συνδέεται με τα κόκκινα δάνεια και ειδικότερα τους πλειστηριασμούς κατοικιών. Οι βίαιες αντιδράσεις όσων κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, αλλά και όσων τους συμπαραστέκονται ίσως αποδειχθεί "η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο", όπως μας λέει πρώην μαοϊκός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εικόνα της σύγκρουσης πολιτών με τα ΜΑΤ -όπως συνέβη προ ημερών στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποτραπεί ο πλειστηριασμός ενός διαμερίσματος 80 τ.μ., πρώτη κατοικία, μιας εξαμελούς οικογένειας- εφεξής θα την βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά και μάλιστα με αυξανόμενη ένταση και βία. Τουλάχιστον αυτό εκτιμούν κομματικά επιτελεία, τραπεζικά στελέχη, αστυνομικοί και δικαστηριακοί παράγοντες, ενώ το δηλώνουν ανοιχτά και δημόσια οι επικεφαλής των Ενώσεων Δανειοληπτών, αλλά και οι εκπρόσωποι του Κινήματος "Δεν Πληρώνω" που έχουν αναλάβει την οργάνωση της αντίστασης στους εκπλειστηριασμούς.

Αυτή την εικόνα η κυβέρνηση την φοβάται. Και την φοβάται πολύ επειδή παραπέμπει στην απεχθή εικόνα των πάνοπλων αστυνομικών σε Ισπανία και Πορτογαλία να πετούν με τη βία φτωχούς ανθρώπους από τα σπίτια τους με διαταγή δικαστηρίου. Εικόνα την οποίαν, στη δύσκολη και δύστυνη κατάσταση που βρίσκεται η κυβερνητική πλειοψηφία, λόγω των μνημονιακών μέτρων που λαμβάνει, δεν θα μπορέσει, πιθανώς, να αντέξει εάν σημειωθεί και κάποιο αιματηρό επεισόδιο. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η πολιτική αντιπαράθεση το επόμενο διάστημα θα γίνεται στις αίθουσες των ειρηνοδικείων ολόκληρης της χώρας και όχι στην αίθουσα της Ολομελείας στη Βουλή.

Όταν μάλιστα το 2017 υπολογίζεται πως θα έχουμε 50.000 πλειστηριασμούς, τότε καταλαβαίνει κανείς το νέο, και δισεπίλυτο, πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα για την κυβέρνηση. Πρόβλημα που ενδεχομένως γίνει ο πυροκροτητής απρόσμενων εξελίξεων, καθώς, όπως διατείνεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Δανειοληπτών Ελλάδας Ευάγγελος Κρητικός, "ο κόσμος πια δεν υπολογίζει τίποτα. Είναι σε απόγνωση. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο εντείνονται οι απειλές δολοφονιών των δικηγόρων, των δικαστών, αλλά και οι απειλές για αυτοχειρία".

Για να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος αρκεί να αναφέρουμε πως το σύνολο των κόκκινων στεγαστικών δανείων στις τέσσερεις συστημικές τράπεζες είναι 20 δις ευρώ. Ο μέσος όρος δανείου ανέρχεται σε 90-100.000 ευρώ και αφορά 200.000 οικογένειες, ή -με μετριοπαθείς υπολογισμούς- 600.000 από τον ενεργό πληθυσμό της χώρας. Προσοχή, αναφερόμαστε στα στεγαστικά και μόνον δάνεια. Αν σ' αυτά προστεθούν και εκατοντάδες χιλιάδες δάνεια μικρών επιχειρήσεων ή επαγγελματιών που χρησιμοποιούν διαμερίσματα ως χώρο εργασίας τους τότε το πρόβλημα μπορεί να αφορά και τον μισό ενεργό πληθυσμό της χώρας.

Και οπωσδήποτε δεν είναι μόνον οικονομικό, αλλά και οξύτατο κοινωνικό και σίγουρα εμπεριέχει και πολλές αδικίες καθώς πολλοί από τους δανειολήπτες -λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και της δραματικής μείωσης εισοδημάτων από επιχειρηματική δράση, μισθούς και συντάξεις και φυσικά της ανεργίας- ευρίσκονται όντως σε προφανή αδυναμία αποπληρωμής του δανείου τους. Εξυπακούεται δε πως είναι και πολιτικό αφού, πέραν των τριγμών που προκαλεί στο κομματικό σύστημα η κοινωνική αναταραχή, είναι αρμοδιότητα της κυβερνήσεως, αλλά και ευρύτερα του Κοινοβουλίου, να ανεύρει τρόπο επίλυσής του εξωδικαστικά και, ως φαίνεται, ενάντια σε όσα υπέγραψε στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και απαιτεί, εδώ και τώρα, να εφαρμοστούν η τρόικα.

Για το λόγο αυτό υψηλόβαθμοι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου της κυβερνήσεως, αλλά και πηγές προσκείμενες στο Μαξίμου υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βρει τρόπο για να κρατήσει όσο το δυνατόν πιο μακριά τα χέρια της από τη φωτιά (την πώληση δηλαδή των κόκκινων δανείων, στεγαστικών και επιχειρηματικών, σε ξένα funds) και, τουλάχιστον μέχρι το 2018 όταν εκπνέει και η προθεσμία προστασίας της πρώτης κατοικίας, να περιοριστεί σε κατασχέσεις λογαριασμών, άρνηση φορολογικής ενημερότητας κ.α.. Άνθρωποι της αγοράς πάντως υποστηρίζουν πως είναι λάθος να λέγεται, από κάποια κυβερνητικά στελέχη πως το ενδιαφέρον για τα κόκκινα στεγαστικά είναι μειωμένο επειδή οι τιμές των ακινήτων έχουν καταρρεύσει σε όλη τη χώρα και δεν υπάρχει ζήτηση στην αγορά.

Εάν δεν υπάρξει παρέμβαση και το πρόβλημα αφεθεί να εξελιχθεί ως έχει οι μόνοι που θα ωφεληθούν είναι τα λεγόμενα "κοράκια", οι εταιρείες και τα funds που θα αναλάβουν έναντι χαμηλού -πιθανώς και ευτελούς- τιμήματος τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Και μην νομίζετε πως η "μπίζνα" είναι μικρή. Κάθε άλλο. Για τα 20 δις κόκκινα στεγαστικά δάνεια οι τράπεζες έχουν πάρει προβλέψεις για περίπου 8 δις. Από τα εναπομείναντα 12, σύμφωνα με υπολογισμούς, όσοι αναλάβουν τη διαχείρισή τους, μπορούν να κερδίσουν ενδεχομένως και τα μισά. Είναι πολλά λοιπόν τα λεφτά.

Σημειώνουμε επίσης πως αν δεν καταφέρουν οι τράπεζες να μειώσουν κατά 40%, όπως έχει συμφωνηθεί, τα κόκκινα δάνεια τότε το πιθανότερο είναι να χρειασθούν και νέα ανακεφαλαιοποίηση με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για τη βιωσιμότητα όχι μόνον των ιδίων, αλλά και της υποστάσεως του κράτους. Γι' αυτό η ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής παρέμβασης της πολιτικής εξουσίας, κυβερνητικής και της αντιπολιτεύσεως, στο θέμα των κόκκινων δανείων κρίνεται ως πράξη διάσωσης ακόμη και της ιδίας. Προκαλεί λοιπόν απορία το γεγονός ότι η κυβέρνηση, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, εμφανίζονται να έχουν μειωμένα αντανακλαστικά απέναντι σε ένα πρόβλημα που αφορά τους πάντες. Και τους πολίτες και τις τράπεζες και τους πολιτικούς, οι οποίοι, ως διαχειριστές της εξουσίας, είναι αυτοί που πρέπει να λύσουν νομοθετικά ή άλλως πως τους πλειστηριασμούς που απαιτεί η τρόικα και τους οποίους, όπως είπε ο Μιχάλης Σάλλας "ούτε ο κόσμος αντέχει ούτε οι τράπεζες θέλουν".

Όταν ο κορυφαίος τραπεζίτης της χώρας διαπιστώνει πως "οι πολίτες δεν μπορούν να ζουν με τον τρόμο της έξωσης και της κατάσχεσης στα ακίνητα. Δεν ωφελεί κανέναν ούτε τις τράπεζες. Θα καταρρεύσουν οι τιμές. Ποιός θα τα ασφαλίσει, ποιός θα τα φυλάξει και ποιός θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ;" και καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση επίλυσης του προβλήματος, είναι απορίας άξιον γιατί η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την πρόταση (ή η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πιέζει την κυβέρνηση να την υιοθετήσει) και δεν την καταθέτει, ως εναλλακτική των πλειστηριασμών, στην τρόικα;

Όταν μάλιστα η πρόταση Σάλλα, εκτός από επωφελής και για τα τρία μέρη (δανειολήπτες, τράπεζες, κράτος), αποδεικνύεται και ιδιαίτερα δημοφιλής, όπως πιστοποιείται από τη θετική υποδοχή που είχε από την κοινή γνώμη αλλά και τους ενδιαφερομένους, η απορία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όπως διατείνεται και υπουργός της κυβερνήσεως, ο οποίος έχει τη γνώμη πως η κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών των ακινήτων θα πρέπει να συγκρουστεί ευθέως με την τρόικα.

"Αν ο Τσίπρας, στο θέμα των πλειστηριασμών, πει στην τρόϊκα ως εδώ και μη παρέκει θα πάρει όλο τον κόσμο μαζί του και όχι μόνον τους λαϊκούς ανθρώπους, αυτούς που τα σπίτια τους βγαίνουν στο σφυρί, αλλά όλους τους Έλληνες", υποστηρίζει Μάλιστα πιστεύει πως κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν το οξύτατο αυτό κοινωνικό πρόβλημα. "Ας συμμαχήσουν έστω μόνον σ' αυτό" μας λέει "και να πουν στην τρόικα στα κόκκινα δάνεια δεν θα ισχύσει αυτό που υπογράψαμε, αλλά ..., η πρόταση Σάλλα ή όποια άλλη καλύτερη μπορεί να υπάρχει".

Την ίδια άποψη εχουν κι άλλα στελέχη της κυβερνήσεως και του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία πιθανολογούν πως το επόμενο διάστημα, όταν πολλαπλασιαστούν, ως αναμένεται, οι πλειστηριασμοί, τα ειρηνοδικεία της χώρας θα μετατραπούν σε χώρους εξεγέρσεων και αντί για διατακτικά εξώσεων οικογενειών από τα σπίτια τους θα έχουμε μανιφέστα κατά της κυβερνήσεως, των πολιτικών και της τρόικας. Εάν η κυβέρνηση δεν βρει τρόπο να σταματήσει τους πλειστηριασμούς και αφήσει το "Κίνημα Δεν Πληρώνω" να αναλάβει την υπεράσπιση των αδυνάμων δανειοληπτών, τότε πολύ γρήγορα ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του μπορούν να βρεθούν σ' ένα νέο είδος Αγανακτισμένων, που όμως δεν θα βρίσκεται και θα διαδηλώνει τα βράδια στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά θα το κάνει κάθε μέρα στη Νίκαια, το Χαλάνδρι, τον Μαραθώνα, τα Μέγαρα, το Περιστέρι, την Καλλιθέα, τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, το Αγρίνιο, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου το "Κίνημα Δεν Πληρώνω" το λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους, εννοείται ως απειλή, καθώς σ' αυτό συμμετέχουν και μάλιστα έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ομάδες πολιτών και δυνάμεις, τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, όταν ήταν στην αντιπολίτευση τις είχαν γαλουχήσει με κινηματικές λογικές και στις οποίες είχαν στηριχθεί αφενός για να κάνουν τη ζωή δύσκολη στις κυβερνήσεις των Παπανδρέου και Σαμαρά και αφετέρου για να κερδίσει ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς τις εκλογές, προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα ...από το άγος των μνημονίων, το άχθος του χρέους και για να προστατευθούν τα εισοδήματα και η περιουσία των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση οι περισσότεροι των υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατανοούν πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής μέχρι το 2018. Και ο λόγος είναι γιατί μέχρι τότε θα σημειωθούν πολλά επεισόδια. Μέσα κι έξω από τα δικαστήρια, τις εφορίες τις τράπεζες και τις υπηρεσίες του δημοσίου. Επεισόδια που δεν ξέρεις τι έκταση θα πάρουν, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να είναι οι πλειστηριασμοί η ρωγμή από την οποίαν θα βγει στην επιφάνεια η συσσωρευμένη οργή του κόσμου. Και η οποία, εάν αυτό συμβεί, θα κάψει τους κυβερνώντες. Τωρινούς, προηγούμενους και επίδοξους...

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. dimitris 0:51 11/10/2016

    Γενική κινητοποίηση την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου
    ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

    ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ
    ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

    Ειδικά για την Αττική, καλούνται όλες οι Τ.Ο. του Νομού, όλα τα μέλη και όλοι οι φίλοι, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Οδός ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ 14 (πίσω από το Εφετείο της Λ. Αλεξάνδρας)

    Ώρα συγκέντρωσης: 3:00 μ.μ.
    Καλούνται οι συντονιστές όλων των Τοπικών Οργανώσεων του ΕΠΑΜ σε κινητοποίηση ολόκληρου του δυναμικού μας (μελών και φίλων).

    Το σημείο συγκέντρωσης του ΕΠΑΜ για την Αττική, ορίστηκε έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών (στο πεζοδρόμιο, μπροστά στην είσοδο), στις 3:00 μ.μ.

    Όλοι για να σώσουμε τα σπίτια μας
    από την άρπαγα των τραπεζών και του κατοχικού κράτους!

    Όλοι στον αγώνα!

    Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2016
    Τομέας Κινητοποιήσεων του ΕΠΑΜ

  2. Vas_Pap 18:50 10/10/2016

    γραφετε:
    «Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του επιμένουν πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019, στο τέλος της τετραετίας. Δεν θα γίνουν τότε. Η πιθανότερη ημερομηνία να στηθούν οι κάλπες είναι ο Οκτώβριος του 2018. Για λόγους που δεν είναι του παρόντος σημειώματος. »
    Aυτο σημαινει οτι εχετε προεξοφλησει-επιτυχως-την δημοσκοπικη πορεια της κυβερνησης μεχρι τοτε.Σωστα?
    Εκ παραλληλου εκτιματε οτι δημοσκοπικη προθεση ψηφου μικροτερη του 10% δεν εχει καμια επιδραση στην ζωη της κυβερνησης.Σωστα?

  3. Manos 15:40 10/10/2016

    http://thecaller.gr/politiki/papatheodorou-theodoros-sto-the-caller/

    Διαβαστε το αρθρο και προπσπαθειστε να καταλαβετε πως απανταει στην παρακατω ερωτηση ο Κυριος Βουλευτης του Πασοκ!!!
    ———————————–
    Πως προχωρούν οι διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς; Έκλεισε οριστικά η «πόρτα» συνεργασίας με το Ποτάμι; Με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου υπάρχει προοπτική σύγκλισης;

  4. ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΛΕΛ

    Με νόμο Σαμαρά και Βενιζέλου ξεπούλησαν τις τράπεζες οι Συριζανέλ.
    =====================================================
    Όντως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεπούλησε έναντι πινακίου φακής τις ελληνικές τράπεζες στα ξένα hedge funds, αποτέλεσμα της καταστροφικής 7μηνης διαπραγμάτευσης, των capital controls και του κλεισίματος των τραπεζών.
    Ωστόσο αυτή η επιλογή της κυβέρνησης δεν έγινε εν κενώ και ας το θυμούνται ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τον Ιούνιο του 2014 δημιούργησαν το νομοθετικό πλαίσιο προς τούτο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, στο περίφημο άρθρο 2 που καταψήφισε ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
    Όλοι μπορούν να θυμηθούν τον πόλεμο που δέχθηκε από το ίδιο του το κόμμα και από τα ΜΜΕ γι αυτή του τη
    ———————————————————————————————————————————————
    στάση, η οποία είχε συνδεθεί αφελώς με το σενάριο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

    Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε τι είχε απαντήσει εκείνος σε συνέντευξή του στο Bloomberg εκείνη την εποχή, οι οποίες αν μη τι άλλο σήμερα τον δικαιώνουν:

    -Δημοσιογράφος: Ευχαριστώ πάρα πολύ που είστε μαζί μας σήμερα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, υπήρξε μια σημαντική ψηφοφορία, εσείς ψηφίσατε αρνητικά σε ένα μέρος του, σε αυτό για τους κανόνες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ποια ήταν η αντίρρησή σας;

    ΓΑΠ: Ναι, ψήφισα αρνητικά στο θέμα αυτό. Ήταν ζήτημα αρχής, το ίδιο θα έκανα και πάλι αν κάτι τέτοιο
    ================================
    ερχόταν ξανά στη Βουλή. Ο βασικός λόγος είναι ότι, αντιλαμβάνομαι πως σε πολύ δύσκολες περιστάσεις, ίσως χρειαστεί να ιδιωτικοποιήσουμε τράπεζες με κάποιες απώλειες για τον Έλληνα φορολογούμενο. Το να το κάνουμε όμως αυτό με νόμο, ώστε να είναι επίσημη, διαρκής, στο διηνεκές πολιτική, ειδικά όταν οι Έλληνες έχουμε θυσιάσει πολλά και ειδικότερα, ξανά και ξανά για διάσωση τραπεζών, είμαι ενάντια σε αυτή τη λογική, λόγω αρχών.

  5. freeman 12:53 10/10/2016

    Ο νόμος 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά , είναι νόμος κορυφαία Πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου , έχει συνυπογραφεί από την διορισμένη από τον Παπανδρέου αρμόδια υπουργό του την Κατσέλη , τέθηκε σε ισχύ για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2010 και προβλέπει την ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
    Ποια χρέη καλύπτει;
    Ο νόμος 3869/2010 της Κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου καλύπτει χρέη σε: Όλους τους τύπους στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων (ανοιχτά δάνεια, καταναλωτικά δάνεια, στεγαστικά δάνεια, δάνεια πρώτης κατοικίας, δάνεια πρώτης κατοικίας από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ΟΕΚ, δάνεια πρώτης κατοικίας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δάνεια επισκευαστικά κατοικίας κτλ.). Χρέη σε Πιστωτικές. Χρέη προς το Δημόσιο.
    5 χρόνια μετά τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση από τους Βουλευτές του του πασοκ , με ρητή απαίτηση – ωμό εκβιασμό τους στην Συνεδρίαση της Βουλής της ψήφου Εμπιστοσύνης 03/11/2011 , μόνο ο Νόμος Παπανδρέου 2869/2010 παρέχει προστασία . ΟΛΟΙ οι μεταγενέστεροι Πρωθυπουργεύοντες ΥΠΕΡ-ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ που τους ψηφίσατε γιατί πιστέψατε ότι ΣΑΣ ΥΠΕΡΑΓΑΠΟΥΣΑΝ , σας άφησαν ΑΠΛΑ ΤΕΛΙΚΑ απροστάτευτους στα κοράκια .
    Υ.Γ: Το 2009 ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ και ΠΑΡΑ-ΥΠΗΡΧΑΝ , αλλά αυτοί που τα είχαν καβατζώσει και συνέχιζαν την λεηλασία του Δημόσιου Εισοδήματος , για ξεκάρφωμα ΣΑΣ ΕΠΕΙΣΑΝ πως ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ , για να ΜΗΝ τους τα ζητάτε πίσω , με τόκο και με ποινικές κυρώσεις .
    π.χ : 1,2 δίς ευρώ πρόστιμο για τριγωνικές συναλλαγές των Διυλιστηρίων λατσοβαρδήδων τους καταλόγισαν οι ΓΑΠ-ΠΑΠ το 2010 . . . τα διέγραψαν αναδρομικά το 2014 με 3η μεταμεσονύκτια ντροπολογία οι ΣτουρναροΣαμαροΒενιζέλοι το 2014 και ΔΕΝ τα επανα-απαίτησαν ποτέ με σχετικό νόμο οι ΤσιπροΚαμένοι !
    H επίσπευση των εκδικάσεων των Δανειοληπτών για να ξεχωρίσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι Στρατηγικοί Μπαταχτσίδες από τους πραγματικά Αδυνατούντες , ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ από την καραΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ Ελληνική παραΔικαιοσύνη , ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ . . . ήταν απασχολημένη με την μισότρελη της ελστατ και το σχέδιο «Μεταβολικό Σύνδρομο» κατά του Ραφήνιου Κόπρου ! ! !
    ΤΩΡΑ οι «σάλα-σάλα μες την σάλλα τα μιλήσαμε ,να τα πάρεις να τα πάρω συμφωνήσαμε» εσχάτως απέκτησαν μεταφυσικές επιφοιτήσεις για να σωθούν οι στρατηγικοί μπαταχτσήδες πελάτες τους καθώς θα κρυφτούν πίσω από τα δυάρια ημιυπόγεια, που η Καραμανλομπουκωμένη και εσχάτως Τσιπρομπουκωμένη θέμιδα αρχικά εκδικάζει , για να ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΛΙΜΑ-ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ λαικής οργής !
    ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΏΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ . . .

  6. καταστροφολόγος ο κ. Φελέκης….

    αυτό που δε λέει είναι ότι αν οι τράπεζες δεν προχωρήσουν σε εκκαθάριση των κόκκινων δανείων θα έρθει το κούρεμα των καταθέσεων – αλλά ξέχασα κ. Φελέκη, οι ψηφοφόροι του σύριζα δεν έχουν καταθέσεις…

    οι τράπεζες δεν έχουν κανένα συμφέρον να πάρουν το δυάρι στην Κυψέλη, είναι αποκλειστική ευθύνη της σταλινικής κυβέρνησης αν συμβεί αυτό…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.