ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εκτός γραμμής» Άδωνις – Ασημακοπούλου

Μπλέξαν τις πολιτικές γραμμές στη Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχει διαχωριστική γραμμή δεξιάς – αριστεράς διαμηνύει ο Μητσοτάκης, «εκτός γραμμής» Άδωνις – Ασημακοπούλου
adonisasimakopoulou

Στροφή προς το κέντρο ή σκληρή ρητορική έναντι του ΣΥΡΙΖΑ; Μεταξύ δύο άκρων κινείται, ως εκκρεμές, η Νέα Δημοκρατία, καθώς καλείται να προσελκύσει διαφορετικά κομμάτια του εκλογικού σώματος.

Έτσι, την ώρα που, από την Ελευσίνα, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης διατύπωνε ξανά την άποψη ότι οι διαχωριστικές γραμμές αριστεράς – κέντρου – δεξιάς έχουν καταρρεύσει και η μόνη διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ αλήθειας και ψέματος, ο αντιπρόεδρός του Άδωνις Γεωργιάδης προκαλούσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ με τις αναφορές του ότι μόνον στην Ελλάδα η επίκληση της Αριστεράς συνιστά θετικό στοιχείο όταν, σε κάποιες άλλες χώρες, εάν δηλώσεις κομουνιστής σε συλλαμβάνουν. Σε παράλληλο χρόνο, η τομεάρχης ανάπτυξης της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, παρομοίαζε τον Αλ. Τσίπρα με τον Αδ. Χίτλερ και τους καναλάρχες με τους... εβραίους, γεννώντας πολλές απορίες τόσο για το επίπεδο όσο και για τη γραμμή του πολιτικού λόγου που διατυπώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα δύο περιστατικά προκάλεσαν εκνευρισμό στην Πειραιώς, η οποία και έλαβε αποστάσεις, χωρίς πάντως να σχολιάσει επισήμως τα δύο στελέχη της.

Ωστόσο, η πραγματικότητα για το κόμμα της κεντροδεξιάς είναι αυτή των δύσκολων ισορροπιών. Αφενός, υπάρχει το άνοιγμα του κ. Μητσοτάκη προς την κεντροαριστερά, όπως αυτό εκφράζεται από τη ρητορική του Προέδρου της ΝΔ αλλά και τις υπόγειες συνεννοήσεις για την προσχώρηση στελεχών, που εξελέγησαν με το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ.

Αφετέρου, υπάρχει μία σημαντική εκλογική ομάδα παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων, που παρακολουθούν με επιφύλαξη τις κινήσεις Μητσοτάκη και παραμένουν αποστασιοποιημένοι, κάτι που πάντως δεν άλλαξε και επί Αντ. Σαμαρά, παρά τους υψηλούς ρητορικούς τόνους του τελευταίου. Το ζήτημα για την ηγετική ομάδα της ΝΔ είναι, προφανώς, σε ποιά ακριβώς

δοσολογία θα διατυπώνεται κάθε πολιτική θέση, ώστε και η μεν δεξιά να μην είναι ανέστια και στο κοινό του κέντρου να μην προκαλούνται φυγόκεντρες τάσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.