ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χοιρινό σε κρασάτη λευκή σάλτσα

xoirino

Υλικά
1-1,5 κιλό χοιρινή σπάλα χ.κ.
1/3 φλ. λάδι
3 σκ.σκόρδο
1/2 φλ. κρασί λευκό
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ.κύμινο
κόκκοι πιπέρι
αλάτι
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γλ. μουστάρδα

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το "ταμπονάρουμε" να στεγνώσει. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε φέτες. Με το μαχαίρι, τρυπάμε σε διάφορα σημεία το κρέας και μπήγουμε τις φετούλες του σκόρδου.....
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά και βάζουμε το κρέας. Το σωτάρουμε από όλες τις πλευρές, μέχρι
να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε το κρασί και σκεπάζουμε αμέσως την
κατσαρόλα, για να σβηστεί το σωτάρισμα, κρατώντας τη γεύση και το άρωμα
του κρασιού. Μετά από λίγο, ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας, ρίχνουμε τους
κόκκους πιπεριού, το κύμινο, τη ρίγανη και αλατίζουμε. Προσθέτουμε 1,5-2 ποτήρια
νερό ζεστό...Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε
για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αν το κομμάτι της σπάλας, είναι χοντρό, για να δοκιμάσουμε, αν είναι έτοιμο,
το τρυπάμε με ένα καλαμάκι (για σουβλάκια)...Θέλουμε να τρυπηθεί εύκολα,
μέχρι κάτω, χωρίς να βγάλει υγρά.
Δένουμε τη σάλτσα......
Σε ένα μπωλάκι, βάζουμε το αλεύρι, τη μουστάρδα και 2-3 κ.σ. νερό.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμάκι από το φαγητό μας και ανακατεύουμε καλά, να
πάρουν κρεμώδη μορφή. Ρίχνουμε το μείγμα στο κρέας, σβήνουμε τη φωτιά και
ανακινούμε την κατσαρόλα να δέσει ομοιόμορφα η σάλτσα μας.

Συνοδεύουμε το κρασάτο χοιρινό μας, με πουρέ, ρύζι, πατάτες τηγανιτές.....!

Πηγή : syntages4u.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.