ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ...ΕΥΚΛΕΙΔΗΔΕΣ

Χθες βράδυ, ευρισκόμενος στο αυτοκίνητο και καθ' οδόν προς το σπίτι, άκουσα στο ραδιόφωνο την πιο πετυχημένη και δολοφονική ατάκα των ημερών.

Την είπε ο παλαιόθεν φίλος μου Νίκος Μπογιόπουλος.

Αφορούσε τον υπουργό Οικονομικών: "Κατανοώ την ευγενική φιλοδοξία του Ευκλείδη Τσακαλώτου να βρίσκεται στο πόστο του για τα επόμενα 99 χρόνια, πολύ φοβάμαι όμως πως αυτό είναι λίγο δύσκολο να συμβεί" είπε ο Νίκος σχολιάζοντας μ' αυτό τον τρόπο την υπαγωγή και της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο και την όντως άστοχη άμα και αφελή δήλωση του υπουργού Οικονομικών πως όσο αυτός είναι υπουργός δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί το νερό.

Βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι μόνο αφελής δεν ήταν η δήλωση του επικεφαλής των "53" αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευκλείδης δεν είναι βλαξ, είναι πονηρός.

Γνωρίζει πως τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες -όχι περισσότερους από 24- που ο ίδιος ενδεχομένως θα είναι υπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, την ΕΥΔΑΠ, ακόμη και να ήθελαν, δεν προλαβαίνουν όντως να την πουλήσουν.

Και φυσικά, αν κάποια άλλη κυβέρνηση στο μέλλον επιχειρήσει, υπό την πίεση και των δανειστών, να την ιδιωτικοποιήσει ο Ευκλείδης θα μπορεί να την κατηγορήσει πως ξεπουλά ένα δημόσιο αγαθό όπως το νερό, ενώ ο ίδιος, όταν ήταν υπουργός, αντιστάθηκε.

Φτηνά κόλπα από έναν υπουργό που στο όνομα της Αριστεράς εφαρμόζει την πιο δεξιά πολιτική από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Γιατί τι άλλο από δεξιά, και μάλιστα ακραία νεοφιλελεύθερη, πολιτική είναι η εκχώρηση του δημοσίου πλούτου στους ξένους για έναν αιώνα.

Αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν οι προηγούμενοι, οι "γερμανοτσολιάδες", το κάνουν οι ...πούροι επαναστάτες.

Ο Ευκλείδης και η παρέα του.

Και μάλιστα δίχως συστολή και με άνεση που εκπλήσσει.

Χωρίς ούτε μία φωνή αντίστασης από τους βουλευτές που συγκροτούν την "λαϊκοπατριωτική" κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο Παπανδρέου έφερε μεν το πρώτο μνημόνιο, αλλά αρνήθηκε το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Ο Σαμαράς το δέχτηκε αλλά αρνήθηκε να το ελέγχουν οι ξένοι.

Και ήρθαν ο αριστερός Τσίπρας και ο εθνολαϊκός Καμμένος για να δώσουν, μαζί με τον μαρξιστή Τσακαλώτο, τον έλεγχο του Ταμείου στους ξένους για 99 χρόνια!

Τόσο καλά και τόσο υπερήφανα από έναν υπουργό που δηλώνει αντικαπιταλιστής, αντιϊμπεριαλιστής και εθνικοανεξαρτησιακός.

Μπορεί να αδικώ τον Ευκλείδη, που λόγω κοψιάς και ομιλίας μου είναι συμπαθής, όμως πολύ θα ήθελα να ακούσω κάποιο άλλο σοβαρό και πολιτικό επιχείρημα για το νερό και όχι την εγωϊστική έως και υπερφίαλη δήλωση: "Όσο είμαι εγώ υπουργός δεν θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό".

Πες κάτι άλλο, my darling, Ευκλείδη.

Πες μας εξανάγκασαν οι κουφάλες οι δανειατές.

Πες αμαρτήσαμε για να κλείσουμε την πρώτη αξιολόγηση και να πάρουμε τα 2,8 δις που έχουμε μεγάλη ανάγκη.

Πες ότι είχαμε αυταπάτες και δεν μπορεί σε συνθήκες κρίσης και μνημονίου να υπάρξει αριστερός δρόμος για τον σοσιαλισμό.

Βρες και πες κάτι άλλο.

Κάτι πολιτικό που, ακόμη κι αν διαφωνεί κάποιος, να στέκει ως επιχείρημα.

Όχι πάντως αυτό το απολίτικο, αλαζονικό και ξεφτιλισμένο: "όσο θα είμαι εγώ υπουργός δεν θα πουληθεί η ΕΥΔΑΠ και δεν θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό".

Δεν ξέρω τι λένε οι υπόλοιποι 52 αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλω να ελπίζω πως τέτοια μούφα αριστεροσύνη δεν θα πουλάνε.

Δεν μπορεί να είναι όλοι ...Ευκλείδηδες.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ

  ΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ –ΤΙ ΤΣΙΠΡΑΣ

  ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ!
  ===============================
  ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 1 ΦΕΦΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 , ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !
  ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΠΟΛ ΚΟΣΤΕΡ !
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!
  Κι όμως έχουμε κατοχή και κοινοβουλευτική δικτατορία! Μέρκελ οι γερμανοτσολιάδες σου θα πληρώσουν μια μέρα ότι δεινά έφεραν στον λαό μας και την πατρίδα μας!
  Ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου,
  ===========================
  αλλά είχε να συμβεί από τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια – αν είχε συμβεί και τότε σε αυτή τη μορφή, γιατί αυτό που κυρίως συνέβαινε τότε ήταν ότι οι αμερικανοί πρέσβεις συνυπέγραφαν τις κρίσιμες ελληνικές αποφάσεις: να τοποθετηθεί ξένος σε νευραλγική θέση της διοίκησης του ελληνικού κράτους. Αυτό συνέβη τώρα, με την…
  ανακοίνωση της τοποθέτησης του Ολλανδού Πολ Κόστερ στην ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τoν οποίον μόλις διόρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας . …
  Η χώρα πήγε τώρα και τυπικά 60 χρόνια πίσω. Δεν έχει πια ούτε καν το πρόσχημα του αυτοδιοίκητου…..
  =======================================================
  Λεπτομέρειες θα μου πείτε;

  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ..ΤΟΥ καΜένου ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ
  ==========================================================
  ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ! Παρέδωσαν τα 4 κλειδιά της χώρας σε ξένους…
  ==============================================
  9/28/2016
  Μετά τη χτεσινή ψήφιση της πλήρους αποικιοποίησης της χώρας από τη συγκυβέρνηση στη Βουλή ας κάνουμε έναν απολογισμό.
  Τι πλήρωσε η Ελλάδα για να παραμείνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ χτες στην εξουσία;
  Στην πράξη και στην ουσία παρέδωσε τα κλειδιά της διαχείρισης όλης της Οικονομίας και των Εργασιακών σχέσεων σε σχήματα, που δεν θα ελέγχει καμιά ελληνική κυβέρνηση πλέον, αλλά θα ελέγχονται από ξένους για σχεδόν έναν αιώνα.
  Η χώρα είναι επισήμως ένα κράτος υποτελές, μια αποικία με όλη τη σημασία της λέξης.

  • Δεν ενδιαφέρονται για το κύρος της Δικαιοσύνης

   Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016,

   Ο τέως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και δικαστικός, Λέανδρος Ρακιντζής με αποκλειστική δήλωσή του στο Liberal, εκφράζει την αγωνία του για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα στη ελληνική Δικαιοσύνη.
   «Είναι πραγματικά, θλιβερό να μεταβιβάζονται ευθύνες σε αναρμόδιο όργανο για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν μπορεί ένα δικαστήριο, ακόμα και αν είναι το ανώτατο, να γνωμοδοτεί, αν ένας, από τη φύση του, «εξωθεσμικός» διαγωνισμός είναι νόμιμος! Υπάρχει ακόμα-τουλάχιστον θεσμικά δεν έχει καταργηθεί – το ΕΣΡ, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο να διεξάγει την οποιαδήποτε διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

   Όσο για την διακοπή της χθεσινής συνεδρίασης του ΣτΕ και την ανακοίνωση που μάλλον μόνος του ο πρόεδρος εξέδωσε, αποτελεί δείγμα ανησυχίας για το ρόλο της Δικαιοσύνης στην Δημοκρατία μας. Μου είναι δύσκολο να ερμηνεύσω την εικόνα αδιεξόδου που εξέπεμψε στην ελληνική κοινωνία, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας, με τσακωμούς και ανακοινώσεις περί «κακού δημόσιου κλίματος»… για απόφαση. Αν τσακώνονται μεταξύ τους και οι δικαστές, τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι;

   Σε ένα κράτος δικαίου, οι δικαστικοί θεσμοί δεν μπορούν να επιδεικνύουν αδιαφορία για το κύρος τους, όταν μάλιστα η κοινωνία βιώνει συνεχώς, φαινόμενα φθοράς και απαξίωσης σε πολλά επίπεδα.

   Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται πια για το κύρος της Δικαιοσύνης!»

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.