Neo

Διαδικτυακό ερωτηματολόγιο για τη Δικαιοσύνη

Για την εκδήλωση με θέμα «Ποιος απειλεί τη Δικαιοσύνη;», που πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη, το απόγευμα, με πρωτοβουλία του Ποταμιού, ο Neo σας έχει ήδη ενημερώσει. Αυτό που δεν ξέρετε όμως, είναι ότι μπορείτε και εσείς να συνδιαμορφώσετε την …απάντηση.
potami-dikaiosyni

Εξηγούμαι. Όσοι έχουν τη διάθεση να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο που σχετίζεται με την εκδήλωση, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://topotami.gr/pios-apili-ti-dikeosini/ και εκεί θα βρουν ένα ερωτηματολόγιο με 12+1 ερωτήσεις προς απάντηση.

Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες θα κληθεί να απαντήσει μεταξύ άλλων στο κατά πόσον είναι ικανοποιημένος από τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, αν έχει εμπιστοσύνη σε αυτές, ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ελληνική Δικαιοσύνη και κατά πόσο η πολιτική εξουσία επηρεάζει τις αποφάσεις της, ή αν θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν περισσότερο από όσο σήμερα εναλλακτικές διαδικασίες επίλυσης διαφορών και ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα άλλαζε καθένας εκ των ερωτηθέντων στη Δικαιοσύνη. Επιπλέον θα κληθεί να καταθέσει τη δική του πρόταση για τον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας.

Με τα αποτελέσματα της έρευνας να αναμένονται αύριο, στην εκδήλωση, συντονιστείτε…

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Από το λουράκι σέρνουν τη Δικαιοσύνη
  ================================
  Εξόχως αποκαλυπτικός ο κ. Σωτήρης Μπάγιας

  Η χειραγώγηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και μεγαλοσυμφέροντα είναι κοινό μυστικό. Έχει μεγάλη σημασία όμως, να λέγεται, έστω και κομψά, από έναν ανώτερο εισαγγελικό λειτουργό και μάλιστα τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων.

  Σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Σίλα Αλεξίου, που δημοσιεύεται σήμερα στα «ΝΕΑ», ο κ. Σωτήρης Μπάγιας ασκεί κριτική στη Δικαιοσύνη, με ευθείες βολές εναντίον εισαγγελέων που χειρίσθηκαν εν κρυπτώ την υπόθεση των υποκλοπών.

  Καταγγέλλει για αναξιοκρατικές κρίσεις δικαστικών λειτουργών αμφισβητώντας απερίφραστα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

  Μεταξύ των άλλων είπε: «Εξαιτίας των πολλών και σοβαρών αδικιών του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου σε θέματα προαγωγών, μεταθέσεων, αποσπάσεων κ.λπ. με τη λήψη αποφάσεων, απρόσμενα ευμενών ή δυσμενών, για τους υπό κρίση συναδέλφους, που δημιουργούν -εύλογα- αισθήματα πικρίας, απογοήτευσης και ανασφάλειας».

  Το λέει ξεκάθαρα ο κ. Μπάγιας. Προωθούνται ημέτεροι και βολικοί και τιμωρούνται μη ελεγχόμενοι. Για να προσθέσει στη συνέχεια

  «Εκτός όμως από αυτά», λέει ο κ. Μπάγιας, «ανακύπτει και το κεφαλαιώδες ερώτημα: Αν δεν μπορούμε να έχουμε πραγματική δικαιοσύνη στις μεταξύ μας εσωτερικές σχέσεις, τι είδους δικαιοσύνη απονέμουν προς τα έξώ;»
  Τρίτη, 18 Μάρτιος 2008

 2. ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ!!!!!

  Μισθοφόρε ,
  θα μάθουμε τελικά ΑΝ(?) πράγματι οι συγγενείς έχουν αποκρύψει εισοδήματα και ΠΟΤΕ?

  Θα μάθουμε γιατί δεν είναι κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία?

  Θα μάθουμε πόσα usb »κυκλοφορούν» και ποιος τα αναπαρήγαγε?

  Θα μάθουμε τελικά ΓΙΑΤΙ(?) το δικαστήριο ΔΕΝ !!! δέχεται
  ============================================
  1. Ελεχθούν τα κομπιούτερς,
  2.. να καταθέσουν Βενιζέλος,
  Βαξεβάνης και Νικολούδης

  3.Θα μάθουμε τελικά ποιοι είναι οι εγκέφαλοι της ΜΑΦΙΑΣ !
  =================================================
  που ενώ κατέστρεψαν την Ελλάδα με 350Δις.Ευρώ χρέος, τους »κάθησαν » στο λαιμό οι..τεκμαρτές 120.000 που ΔΕΝ !!! εισέπραξε ο Παπακ.

  4. ενώ δεν ΜΙΛΑΜΕ για το 1,2 δισ. των Λάτση και Βαρδινογιάννη ,
  ΟΠΑΠ,
  την ΑΓΡΟΤΙΚΗ..,
  και χιλιάδες άλλες ΛΑΜΟΓΙΕΣ.???
  Τολμάς και μιλάς για λάσπη, όταν χθές μας έγραφες και τα…ποσά του προστίμου?

  Δεν είσαι μόνο μισθοφόρος, αλλά ένα »κάθαρμα» που δεν σέβεται τίποτε, ούτε τη θέση ουτε την ΠΡΟΣΦΟΡΑ του πρωτόγνωρα ΕΝΤΙΜΟΥ υποικ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου που σας ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ …..

  Πηγή Διαδίκτυο

 3. Σε βραχίονα της εκτελεστικής εξουσίας έχει μεταβληθεί η δήθεν ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη
  =============================================================================

  Τη νοημοσύνη του νομικού κόσμου της χώρας και της κοινής γνώμης, προκαλεί ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, όταν με περισσή αυταρέσκεια, δηλώνει ότι και έχει γίνει και συνεχίζεται η κάθαρση στη Δικαιοσύνη.

  Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Η πολυδιατυμπανιζόμενη «προσπάθεια εξυγίανσης της Ελληνικής Δικαιοσύνης», αποτελεί άλλοθι αλλά και μοχλό υποταγής, όσων δικαστών ακόμη δεν υποκύπτουν στα κελεύσματα των φατριών που προσπαθούν να ελέγξουν το σύνολο της Δικαιοσύνης.

  Ποτέ άλλοτε η Δικαιοσύνη δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό χειραγωγούμενη, όπως είναι σήμερα. Οι απροκάλυπτες επεμβάσεις της σημερινής ηγεσίας της Δικαιοσύνης προς δικαστές και εισαγγελείς είναι καθημερινή πρακτική. Στην ουσία η Δικαιοσύνη έχει μεταβληθεί σε βραχίονα της εκτελεστικής εξουσίας.

  Η αξιοκρατία, η επάρκεια και η ικανότητα έχουν χαθεί ως έννοιες. Αυτό που μετράει για την ανέλιξη είναι η οσφυοκαμψία και η υποταγή.

  Χαρακτηριστική, για τα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της Δικαιοσύνης, είναι και πρόσφατη ανακοίνωση τους ΔΣΑ, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας.

  Στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ, επικεντρώνεται σε πέντε σημεία, που χωρίς υπερβολή, αποτυπώνουν την δυσάρεστη πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα στη Δικαιοσύνη.

 4. Δείπνο Σαμαρά με αντιεισαγγελείς!
  ============================
  Aντιγράφω από το σημερινό ΒΗΜΑτοδότη:

  Ευχάριστη έκπληξη για τον κ. Αντ. Σαμαρά το δείπνο με αντιεισαγγελείς στην ταβέρνα «Το καντούνι» την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Πέρασαν αρκετές ημέρες και δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαρροή στον Τύπο.

  Σημειώνω ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν συνοδευόταν από κανένα στέλεχος της ΝΔ.

  Το συμπέρασμα είναι ότι οι αντιεισαγγελείς ανήκουν στις σπάνιες εξαιρέσεις ανθρώπων που δεν αισθάνονται την ανάγκη να αποκαλύπτουν το περιεχόμενο των εμπιστευτικών συζητήσεων στις οποίες έχουν συμμετάσχει.

  Δεν γνωρίζω αν ο κ. Σαμαράς αποφασίσει να αντικαταστήσει τον πρωινό καφέ ή αργότερα να σχηματίσει ένα υπουργικό συμβούλιο με δικαστικούς, αλλά δεν θα ήταν άσχημη ιδέα.

  Σχόλιο : Τι δουλειά έχει ένας Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με υψηλόβαθμους δικαστικούς; Ελπίζω να κατανοούν τουλάχιστον οι ίδιοι αντιεισαγγελείς ότι η αποδοχή της πρόσκλησης του Αντώνη Σαμαρά εκ μέρους τους συνιστά θεσμικό ατόπημα σημαντικών διαστάσεων…

 5. Τι έγινε στο μυστικό ραντεβού Τσίπρα – Ράικου;
  ====================================
  Δυσφορία από δικαστικούς κύκλους για τη μυστική συνάντηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και της επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Ελένης Ράικου…

  Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους ανώτατους κύκλους της Δικαιοσύνης η συνάντηση Τσίπρα με την επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Ελένη Ράικου.

  Και τούτο διότι δεν προβλέπεται από την εθιμοτυπία επίσημη συνάντηση οιουδήποτε πολιτικού, πόσο μάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δικαστικό ή εισαγγελικό παράγοντα παρά μόνο με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και το προεδρείο του ΣτΕ οι οποίοι επιλέγονται από το υπουργικό συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης.
  «Τα δικαστήρια δεν προσφέρονται για … δημόσιες σχέσεις» σχολίαζαν πικρόχολα οι ίδιοι κύκλοι. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ράικου έχει οριστεί επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

 6. Παράξενα και επικίνδυνα παιχνίδια διαπλοκής
  =====================================
  Η κυρία Ράικου, λομπίστας του Ομίλου Λάτση, ο υποδιοικητής της ΕΥΠ και οι μεγαλόσχημοι δημοσιoγράφοι που επιδιώκουν να στήσουν νέο σύστημα στη Δικαιοσύνη Όσοι βρέθηκαν σε γνωστό κοσμικό μαγαζί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Πρώτο τραπέζι πίστα, βρίσκονταν η αφρόκρεμα της ΚΥΠ, διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι, ο γνωστός αρχιλομπίστας του Ομίλου Λάτση και μια εισαγγελέας που κατέχει νευραλγικό πόστο στο σύστημα της δικαιοσύνης.

  Ήταν εκεί ο πρώην Υποδιοικητής της ΕΥΠ, Φώτης Παπαγεωργίου, που εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το ίδρυμα της Κατεχάκη και ειδικά με την υπηρεσία που χειρίζεται τους κοριούς, η εισαγγελέας κα Ράικου, ο γενικός διευθυντής επικοινωνίας του Ομίλου Λάτση κ. Καλλίτσης, ο διευθυντής της Καθημερινής κ. Παπαχελάς και οι γνωστοί δημοσιογράφοι-ερευνητές Τέλλογλου και Θεοδωράκης.

  Τα ερωτήματα που τίθενται είναι κρίσιμα, ενώ απαιτείται και άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης γιατί η παρουσία της κ Ράικου στην παρέα της διαπλοκής, παραβιάζει κάθε όριο δεοντολογίας που οφείλουν να τηρούν δικαστές που χειρίζονται κρίσιμες υποθέσεις.

  Η κ. Ράικου γνωρίζει πολύ καλά ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για μίζες εκατομμυρίων Ευρώ που όπως αποδεικνύεται από τους λογαριασμούς που έχουν ανοίξει, έδωσε ο Όμιλος Λάτση στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Πώς είναι δυνατόν να βρίσκεται σε εξέλιξη μια τόσο σοβαρή δικαστική έρευνα βασισμένη σε αδιάσειστα ντοκουμέντα για κακουργηματικά αδικήματα και η κ. Ράικου να πηγαίνει σε κοσμικά μαγαζιά με τον αρχιλομπίστα του Ομίλου Λάτση κ. Καλλίτση, ο οποίος αμείβεται με αστρονομικά ποσά για να διαχειρίζεται κρίσεις, δηλ. μεγάλες υποθέσεις;

  Όταν από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για τη συγκεκριμένη υπόθεση κρίνεται ακόμα και η νομότητα της συγχώνευσης των ΕΛΠΕ με την ΠΕΤΡΟΛΑ – γιατί η μίζα δόθηκε απ” τον κ. Χρόνη γι αυτόν ακριβώς τον λόγο- η κα Ράικου όφειλε να είναι προσεκτική στις παρέες της.

  Γνωρίζει επίσης η κα Ράικου ότι, ο κ. Παπαχελάς μαζί με τον κ. Καλλίτση και κάποιους άλλους μεγαλόσχημους, προωθούν με νύχια και με δόντια τη σύσταση νέας υπηρεσίας για την πάταξη της διαφθοράς, γιατί προφανώς δεν μπορούν να ελέγξουν τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη;

  Εντελώς τυχαία, με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η Καθημερινή, επιχειρεί να στηρίξει επικοινωνιακά το σχέδιο, ενώ στο παρασκήνιο ακούγεται και το όνομα γνωστής δικαστικής λειτουργού που προορίζεται τη θέση αυτή.

  Βεβαίως δουλειά του Παπαχελά, του Καλλίτση και του κάθε λομπίστα, είναι να στήνει παιχνίδια διαπλοκής. αλλά οι δικαστικοί λειτουργοί οφείλουν να απέχουν από τέτοιες παρέες γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Όσο για την παρουσία του κ. Παπαγεωργίου, είναι απολύτως δικαιολογημένη, αφού διατηρεί στενές σχέσεις με τους κκ Παπαχελά, Τέλλογλου, Καλλίτση, Θεοδωράκη καθώς και με γνωστό σεναριογράφο του Βήματος που έχει αναδειχθεί σε βαποράκι του ευαγούς ιδρύματος της Κατεχάκη…

  Πάντως, εντελώς τυχαία, μετά τη συνάντηση αυτή, ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για να στοχοποιήσει από το Mega του κ. Μπόμπολα κάποια πρόσωπα που δεν είναι αρεστά στους βαρόνους της Διαπλοκής.

  Μέσα από τέτοιες στημένες εκπομπές, επιχειρούν επίσης να αναδείξουν επικοινωνιακά και τα πρόσωπα τα οποία θα παίξουν ρόλο καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις στη Δικαιοσύνη με τις ευλογίες των βαρόνων της Διαπλοκής.

  Μόνο που όταν εμπλέκονται ΚΥΠατζήδες, λομπίστες και συστημικοί δημοσιογράφοι, η Δικαιοσύνη ακυρώνεται, οι δικαστές που συμμετέχουν σε τέτοιες παρέες εκτίθενται ανεπανόρθωτα και τα βρώμικα κόλπα γυρίζουν μπούμερανγκ για τους εμπνευστές τους.

  ΥΓ. Δε γνωρίζω τι υλικό μοίρασε ο κ. Φώτης της ΕΥΠ στους κολλητούς του δημοσιογράφους. Αν είναι αντίστοιχο με αυτό που έδωσε στο βαποράκι του σε κυριακάτικη εφημερίδα για τα δήθεν πλαστά διαβατήρια που αναζητούσε επιχειρηματίας, τότε έχει να πέσει πολύ γέλιο.

  πηγή
  RAMNOYSIA

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.