ΚΟΣΜΟΣ

Εντάσεις στις αμερικανικές οικογένειες...

Δημοσκόπηση CNN: Μπροστά με 47% η Χίλαρι

Ένα 24ωρο πριν το τρίτο και τελευταίο προεδρικό ντιμπέιτ στις ΗΠΑ, δημοσκόπηση δείχνει πως το 40% των Αμερικανών πολιτών δηλώνουν πως όταν συζητούν για τις αμερικανικές εκλογές τσακώνονται με τους συγγενείς και τους φίλους τους.
clinton

Δημοσκόπηση που δημοσιεύει το CNN δείχνει πως η Χίλαρι Κλίντον διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του Τραμπ (47% Χίλαρι έναντι 42% Τραμπ).

Στη Νεβάδα, τη βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο αναμένεται να δοθεί «σκληρή» μάχη στις 9 Νοεμβρίου, όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι Χίλαρι και Τραμπ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στις τρεις αυτές πολιτείες.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος εμφανίζεται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις χαμογελαστός παίρνοντας στην αγκαλιά του παιδιά για να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό του, καθώς μετά τα σεξιστικά σχόλια σε βάρος των γυναικών, εμφανίζεται ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος στον αμερικανικό λαό.

Κι ενώ ο Τραμπ προσπαθεί να καλοπιάσει τους Αμερικανούς, έκθεση του FBI αμαυρώνει την εικόνα της Χίλαρι. Η επίμαχη έκθεση αποκαλύπτει ότι, η Χίλαρι είχε υπεροπτικό ύφος όταν ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών και ήταν τόσο αγενής με τους σωματοφύλακες που δεν ήθελαν να την προστατεύσουν.

Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως νέα στοιχεία για τα email της πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μετά την δημοσιοποίηση μαγνητοφωνημένων συνεντεύξεων με αξιωματούχους του FBI.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών προσπάθησε να προστατεύσει τη Χίλαρι ασκώντας πιέσεις στο FBI προκειμένου ν' αποσυρθεί η εκτίμηση της υπηρεσίας ότι η χρησιμοποίηση ενός ιδιωτικού διαμετακομιστή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τη Χίλαρι, την περίοδο που υπηρετούσε στο ΥΠΕΞ , εμπεριείχε τη διαχείριση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Η καταγγελία κατά του Πάτρικ Κένεντι, που είναι το πιο υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία δημοσιοποίηση σειράς συνεντεύξεων από το FBI, αναφορικά με την έρευνα διάρκειας ενός έτους που πραγματοποίησε για την υπόθεση της Κλίντον.

Με λίγα , προκύπτει ότι, το FBI συνέστησε τη μη άσκηση δίωξης κατά της Κλίντον, τον Ιούλιο, ενώ υπερασπίστηκε την ακεραιότητα της έρευνας την οποία διεξήγαγε.

Από την πλευρά της, η Κλίντον έχει παραδεχτεί ότι ήταν λάθος η επιλογή της να χρησιμοποιήσει ιδιωτικό διαμετακομιστή που ήταν εγκατεστημένος στο σπίτι της στη διάρκεια της θητείας της στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, από το 2009 έως το 2013.

Η Ευρώπη ψηφίζει δαγκωτό Χίλαρι

Κι ενώ στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κάλπη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν είναι προετοιμασμένοι ή δεν γνωρίζουν τις αλλαγές που θα έρθουν με τον διάδοχο του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, όπως αναφέρει η μελέτη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι, η Ε.Ε υποστηρίζει συντριπτικά την Κλίντον στην προσπάθειά της να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος.

Μόνο η Ουγγαρία είναι υπέρ του Τραμπ κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνει το Eυρωπαικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, η μετανάστευση κυριαρχεί σήμερα στο πολιτικό τοπίο της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι ταιριάζει περισσότερο στην αντιμεταναστευτική ρητορική Τραμπ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.