ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Prorata: Παγίωση της διαφοράς υπέρ της Ν.Δ.

Την μάλλον οριστική αποχώρηση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, παγίωση της διαφοράς υπέρ της Ν.Δ. αλλά και μαζική έξοδο των ψηφοφόρων από την εκλογική διαδικασία καταγράφει η δεύτερη μηνιαία έρευνα της Prorata για λογαριασμό της «Εφ.Συν.».
3_19

Η δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων (με πιθανότητα επιλογής ίση ή μεγαλύτερη του 50%) στο σύνολο των ερωτηθέντων καταγράφεται ως εξής (στην παρένθεση το αντίστοιχο ποσοστό του Σεπτεμβρίου): ΣΥΡΙΖΑ 17% (18%), Ν.Δ. 28% (26%), ΚΚΕ 13% (11%), Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 10% (12%), Ποτάμι 9% (9%), Χρυσή Αυγή 8% (9%), Ενωση Κεντρώων 7% (8%), Πλεύση Ελευθερίας 6% (5%), ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5% (4%), Λαϊκή Ενότητα 5% (5%), Ανεξάρτητοι Ελληνες 3% (4%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 25% και τα Λευκά/Ακυρα στο 22%.

Υπερβολικό και μεγάλο θυμό το 77% των ερωτηθέντων, ελπίδα αισθάνονται ελάχιστοι. Συγκεκριμένα: υπερβολική και μεγάλη ελπίδα αισθάνεται το 10%, ενώ το 51% των ερωτηθέντων δεν νιώθει καθόλου ελπίδα και το 25% έχει αυτό το συναίσθημα σε μικρό βαθμό.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ProRata Α.Ε. Εταιρεία Ερευνών Κοινής Γνώμης και Εφαρμογών Επικοινωνίας (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ: 56). Ποσοτική έρευνα με προσωπική συνέντευξη και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, σε γενικό πληθυσμό άνω των 18 ετών ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ σύνολο επικράτειας ΔΕΙΓΜΑ 1.000 ερωτηματολόγια ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ Στρωματοποιημένη δειγματοληψία με αναλογική αντιπροσώπευση αστικών και αγροτικών περιοχών ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΟΣ Μέγιστο +/3% σε διάστημα εμπιστοσύνης 95%. Η έρευνα διεξήχθη από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2016 από 14 ερευνητές και 2 επόπτες.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. freeman 14:21 24/10/2016

  Είναι ΚΑΡΑ-ΣΙΚΕ η ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΝΔ & Συριζανελ .
  Ο Κούλης ΔΕΝ θα κάνει το τακτικό λάθος του Πατέρα του το 1989 που θα συσπειρώσει τον αντίπαλο . Απλά πολώνουν τον δικομματισμό για να αποψιλώσουν τα μικρά κόμματα . Μόνο στα ΠΡΟΣΩΠΑ των Νταβατζήδων διαφωνούν . Ο Καραμανλοόμηρος Κούλης, κανένα Συριζαίο ΔΕΝ θα στείλει στα Δικαστήρια (ούτε τον Βαρουφάκη γιατί τότε αυτός θα ΔΩΣΕΙ τον Καραμανλικό Τσίπρα) . Όπως ο Συριζα , ΚΑΛΥΨΕ και ΚΑΛΥΠΤΕΙ την Δημοσιονομικά Εγκληματική ΝεοΔημοκρατική περίοδο 2004-2009 και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Εξεταστική για ΠΡΙΝ το 2010.
  Στην ΝΔ και στα ΝΔ & ΣΥΡΙΖΙΚΑ ΜΜΕ , ΚΑΝΕΤΕ πως ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ η καρασυνεργασία ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ & ΤΣΙΠΡΑ , μέσω Πάκη-Καμένου-Παπαγγελλόπουλου που όπου βρεθούν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ διατρανώνουν την Λατρεία τους για τον Ραφήνιο Καραμανλή (φυσικά και οι Τσίπρας-Καραμανλής αλληλογλύφονται εδώ και χρόνια σε δημόσιες δηλώσεις και …διαρροές ) .
  O Κοινός Εχθρός τους ο Γ.Παπανδρέου τους ενώνει .
  Η μονοσήμαντη ενοχοποίησή του ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ από τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του και έτσι χαρίζει το κεντροαριστερό πελατολόγιο στον Τσίπρα .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.