ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντριπτική υπεροχή στην παράσταση νίκης

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 12,5% για τη ΝΔ

Διευρύνει το δημοσκοπικό της προβάδισμα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Μακεδονία για τον ΣΚΑΪ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με δωδεκάμισι μονάδες διαφορά. Η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προηγούμενη μέτρηση πριν από ένα μήνα η διαφορά βρισκόταν στις 10 μονάδες.
dimoskopisi

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 28,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 16%

Χρυσή Αυγή: 7,5%

ΚΚΕ: 5,5%

Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,5%

Ένωση Κεντρώων: 2%

ΑΝΕΛ:  2%

Ποτάμι: 1,5%

Πλεύση Ελευθερίας: 2%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:  2%

ΛΑΕ:         1,5%

Άλλο:          6,5%

mi

Στην παράσταση νίκης η υπεροχή της ΝΔ είναι συντριπτική, καθώς συγκεντρώνει το 62% έναντι 13% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 30,5% έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως εξακολουθεί να προηγείται ο «κανένας» με 47,5%.

Όσον αφορά την εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% το 81% συνολικά των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι ένα πολύ σημαντικό (53%) ή σημαντικό ζήτημα (28%), 9% κρίνει ότι δεν είναι πολύ σημαντικό, 7,5% θεωρεί τη μείωση ασήμαντη ενώ 2,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ». Εντούτοις, 60,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ, 27% εκτιμά ότι θα την τηρήσει ενώ 12,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Επιπλέον, 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, 8% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι και 5,5% δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Μάλιστα, επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, 14,5% είναι ικανοποιημένοι, και 12% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Επιμένουν να μας ..σώσουν !!!
  Γράφει ο Ν Βράχος
  Ελληνίδα μάνα, Έλληνα άνεργε, συνταξιούχε, νέε πτυχιούχε….
  έχεις δει κανένα ‘’καΜένο’’ χρυσαλήτη να πεινάει, να είναι άνεργος ή να υποφέρει Να έχει..ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ; Όχι βέβαια, αφού τους χρυσοπληρώνουν να διαλύσουν την πατρίδα μας, τη θρησκεία μας, την οικογένειά μας. Τα παίρνουν ‘’ΧΟΝΤΡΑ’’ για να σε δηλητηριάζουν οι φονιάδες τις νύχτας. Μέρα νύκτα από όποια θέση κι αν βρίσκονται ξεπουλάνε πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια, φίλους και αδέλφια, μόνο και μόνο για να ΦΑΝΕ!!!
  *Έχεις ακούσει αν ο Καμμένος, έχει ούτε ένα ένσημο; Αν έχει σηκωθεί έστω και ένα πρωινό στις ..Ο7.00 από το κρεβάτι του; Έχει ποτέ του ιδρώσει , εκτός από την ώρα της’’ σουσιμαγειρικής ‘’ και εκτός από την ηλιοθεραπεία που κάνει; Έχει ποτέ βοηθήσει , με τόσα χρήματα που έχει, κάποιον που έχει ανάγκη;
  *Έχεις ακούσει αν ο Τσίπρας έχει δουλέψει ποτέ του, ή αν προσέφερε κάτι στην Ελλάδα εκτός από την ΛΟΥΦΑ του στο στρατό; Έχεις αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν το κόμμα του (+) ..(-) 3% να ‘’φουντώσει’’ σαν απαγορευμένο φυτό και χωρίς καμιά μεταβολή στα λόγια ή στα έργα του, να ανέλθει σαν κισσός στο δένδρο της εξουσίας;
  *Τι συνέβη; Τι μεσολάβησε και ..ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς άρχισε να ‘’παρουσιάζεται’’ σε όλα τα παράνομα και μη κανάλια της διαπλοκής των διεφθαρμένων και των νταβατζήδων; Θαύμα σήμερα και σε άθεους από άθεους;

  *Κι όμως, Τσίπρας και Καμμένος και..άλλοι, βγαίνουν κάθε μέρα στην τηλεόραση και μιλάνε για ανεργία, για άνεργους, για την δυστυχία που ζούνε..οι άλλοι !
  Καλά δεν ντρέπονται; Δεν σέβονται τίποτε;

  *Τον Καμμένο τον πληρώνουμε πάνω από είκοσι(20) ! χρόνια χωρίς να έχουμε ακούσει τι έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια;
  Κι όμως μιλάει για παραγωγικότητα και για ..επενδύσεις !
  Και τακίμιασαν εκτός από την προϊστορία τους και στα ιδεολογικά τους..πεπρωμένα.
  *Ο κυνηγός της τρομοκρατίας Πάνος ο εμβολιασμένος από μικρός για την ..γρίπη, με τον κινούμενο παρακρατισμό των κουκουλοφόρων του Αλέξη θα επιστατούν εναλλάξ στους χώρους παροχής ‘’κοινωνικών προσφορών’’ των Εξαρχείων, της ομάδας των κληρονόμων της προσωπικής γονικής αποτυχίας και κοινωνικής δυστυχίας.

  **Ο Σαμαράς είναι αυτός που βλέπουμε, που ξέραμε, τον ψηφίσαμε και κλαίμε ..!!! Τι μπορεί να κάνει ο καημένος για να ξεχρεώσει τις υποχρεώσεις του; Παντού ’’χρωστάει’’ ..χάρες, άσε που ανέλαβε να καλύψει το ..μέλλον των Μεσσηνίων με τα δανεικά ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !!!.
  Οι χρυσοφονιάδες, είναι μόνο αχθοφόροι με έντονη τάση για κτηνοέρωτες..
  Αυτοί θα μας..σώσουν..????
  ΗΜΑΡΤΟΝ !!!
  Μετά, αναρωτιέστε γιατί ο κόσμος στην Ελλάδα ΣΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ;
  Γιατί είσαστε η αιτία που υποφέρει. Εσείς οδηγήσατε τη χώρα στη συμφορά

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.