ΕΛΛΑΔΑ

Πολλά και σοβαρά προβλήματα

Δύο τραυματίες από τον κυκλώνα στην Κρήτη

Δύο τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το χτύπημα του κυκλώνα στην περιοχή της Κρήτης, ο οποίος έχει προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα τόσο στο λιμάνι του Ηρακλείου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης.
cyclon

Χαρακτηριστικό είναι ότι τρία πλοία αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά την παραμονή τους στο λιμάνι με ένα από αυτά να αγκυροβολεί τελικώς στο λιμάνι των Λινοπεραμάτων. Πρόκειται για το Blue Horizon ο πλοίαρχος του οποίου έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος αν το πλοίο παραμείνει στο Ηράκλειο υπό αυτές τις συνθήκες. Ωστόσο, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα το πλοίο ήταν και πάλι καθ'οδόν για το λιμάνι του Ηρακλείου.

Το δεύτερο περιστατικό έχει να κάνει με το επιβατικό τουριστικό "Καλιδόνα" το οποίο προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Από το περιστατικό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν σημειώθηκε ούτε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Το τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο τους Λιμενικούς καθώς υπήρξε τραυματισμός ενός Λιμενικού, ενώ ένας άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα! Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ηρακλείου χρειάστηκε να επέμβει, καθώς σκάφος στη Μαρίνα αντιμετώπιζε δυσκολίες λόγω των θυελλωδών ανέμων. Την ώρα που το προσωπικό προσπαθούσε να προσδέσει το σκάφος, ένας 62χρονος άνδρας που επέβαινε σε αυτό, προσπάθησε να βοηθήσει με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό! Η επέμβαση ήταν άμεση και έτσι ο 62χρονος διασώθηκε πολύ γρήγορα. Επίσης, από το ίδιο περιστατικό, τραυματίστηκε στο μάτι ένας Λιμενικός. Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι του Ηρακλείου σήμερα, καταγράφηκαν ριπές ανέμων άνω των 60 μιλίων/ώρα.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι έχουν δεμένα σκάφη να μεριμνήσουν άμεσα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί μέχρι και τώρα, το Λιμεναρχείο έχει επέμβει σε περισσότερα από 25 περιστατικά, όπως τονίζει στο ekriti.gr ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής ΛΣ στην Κρήτη, Δημήτρης Σαϊτάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.