ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τι πρότεινε η εισαγγελέας

Δολοφονία Άννυ: Τραγική και φρικιαστική υπόθεση, μοναδική στα παγκόσμια χρονικά

Για μία τραγική και φρικιαστική υπόθεση μοναδική στα παγκόσμια χρονικά έκανε λόγο η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Μαρία Δημητριάδου,η οποία αναφερόμενη στο τέλος της 4χρονης Άννυ που βρήκε φρικτό θάνατο από τον ίδιο της τον πατέρα ,το χαρακτήρισε τραγικότερο" από το τέλος της Ιφιγένειας.
anny

Η εισαγγελέας πρότεινε σε δικαστές και ενόρκους που θα εκδώσουν την ετυμηγορία τους σε λίγες ημέρες την ενοχή για τον πατέρα της Άννυ, Στάνισλαβ Μπαρκατζίεβ "Σάββα" και τον φίλο του Ναζίφ Αχμέντοφ "Νικολάι".

"Η μοίρα έμελλε στην Άννυ, ούτε καν 4 ετών, 3,5 ετών ήταν να έχει αυτό το τραγικό τέλος, τραγικότερο και από αυτό της Ιφιγένειας, να σφαγιαστεί από τον ίδιο της τον πατέρα. Έχω σημειώσει τη φράση γιαγιάς που ήταν η πρώτη μάρτυρας στο δικαστήριο, η οποία δακρυσμένη είπε εδώ μπροστά μας: "δεν υπάρχει ούτε ένα μνήμα να την κλάψουμε".

Η εισαγγελέας περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα το προφίλ των δύο κατηγορουμένων:
"Ο Σάββας ενήργησε με πλήρη διαύγεια, μεθοδικότητα, και αποφασιστικότητα. Είναι αμετανόητος, χωρίς ίχνος συναισθήματος, παγερός και ψυχρός. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποφύγει το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, καθώς ο τεμαχισμός -περιύβριση νεκρού- δεν έχει ποινική συνέπεια παρά μόνο φυλάκιση 2 ετών."

«Ο Νικολάι είναι ένας ψυχρός, παγερός άνθρωπος, χωρίς συναισθήματα, αδίστακτος. Με λυσσαλέες προσπάθειες επεχείρησε να αποσυνδέσει την παρουσία του στο χώρο του υπόγειου».

Για τη μητέρα της άτυχης Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή της από την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη για το αδίκημα της ψευδορκίας και το ίδιο πρότεινε και για τον τέταρτο κατηγορούμενο που είχε δηλώσει ότι φιλοξενούσε τους γονείς της Άννυ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.