ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Εγκύκλιος από το υπ.Εργασίας

Εφάπαξ: Ευνοϊκή ρύθμιση για 28.000 συνταξιούχους – πρώην δημοσίους υπαλλήλους

Επιτάχυνση στην απονομή του εφάπαξ, πρόκειται να προκύψει για 28.000 συνταξιούχους – πρώην δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι αποχώρησαν από την εργασία τους, από την 1η Ιανουαρίου 2014, έως και την 12η Μαΐου 2016.
efapax

Αιτία εγκύκλιος που ορίζει ότι η βάση υπολογισμού, γι’ αυτά ακριβώς τα εφάπαξ βοηθήματα θα παραμείνουν οι αποδοχές της τελευταίας πενταετίας από την υποβολή αίτησης για απονομή της σύνταξη. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο για την εύρεση της βάσης υπολογισμού των εφάπαξ, θα λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών των 5 τελευταίων ετών πριν από την αποχώρηση με ακρίβεια μηνός.

Για παράδειγμα ασφαλισμένος με τελευταία ημέρα υπηρεσίας-μισθοδοσίας 30η Απριλίου 2015, η 5ετία καταλαμβάνει το διάστημα από 1η Μαΐου 2010 έως 30 Απριλίου 2015. Η εν λόγω διάταξη αφορά τους ασφαλισμένους όλων των Τομέων του ΤΠΔΥ όπως και στον Ειδικό Λογαριασμό Πρόνοιας του Ι.Κ.Α., δηλαδή περίπου 28.000 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται πως με προηγούμενη τροπολογία (που τώρα τροποποιείται) οριζόταν πως η 5ετία μετρά αυστηρά μέχρι και 31/12/2013 ανεξάρτητα από το πότε «αποχώρησε» ο υπάλληλος. Το γεγονός αυτό όμως δημιουργούσε την ανάγκη πρόσθετης γραφειοκρατίας για φακέλους που είναι έτοιμοι προς πληρωμή. Με τη νέα απόφαση, εφάπαξ που βρίσκονται σε αναμονή έως και 2,5 έτη, δηλαδή από το 2014, «ξεμπλοκάρουν» και θα μπορούν να αποδοθούν πολύ ταχύτερα πια… dikaiologitika.gr

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Πόσο ταχύτατα θα δοθούν αυτά τα ΕΦΑΠΑΞ? Θα ζούμε ακόμα ή θα έχουμε πεθάνει εν τω μεταξύ ? Μήπως θα έπρεπε να παίρνουμε και τον ανάλογο ΤΟΚΟ για τα χρήματα που μας οφείλουν τόσο καιρό ? Αν εμείς οφείλαμε στο δημόσιο έστω και 1 ευρώ τόσα χρόνια , πόσα θα πληρώναμε μαζί με τους τόκους που θα μας πρόσθεταν ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.