ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Από τον τέως πρόεδρό του Γ. Παναγιωτόπουλο

Έκκληση για να προστατευτεί το κύρος του ΣτΕ

Έκκληση προς όλους τους δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας αλλά και τους εμπλεκομένους φορείς της Δικαιοσύνης, απευθύνει ο τέως πρόεδρος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή όσα ήρθαν στο φως με τις παραιτήσεις δύο αντιπροέδρων από την Ένωση των μελών του ΣτΕ.
ÁÈÇÍÁ - ÐÁÍÇÃÕÑÉÊÇ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÏÕ ÓôÅ ÃÉÁ ÔÇÍ ÁÐÏ×ÙÑÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ Ó. ÑÉÆÏÕ(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ο οποίος διετέλεσε για μια τετραετία πρόεδρος του ΣτΕ (2005-2009), δήλωσε:

«Με την ιδιότητα εκείνου που από την πλήρη εφαρμογή της συνταγματικής διάταξης η οποία επιβάλλει την 4ετία στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας, είμαι ο μόνος που έχω υπηρετήσει επί μια 4ετία, καλώ όλους τους αγαπητούς πρώην συναδέλφους, καλώ επίσης και όλους τους εμπλεκόμενους στη Δικαιοσύνη, με συνεννόηση και αγαθή προαίρεση και μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια, να προστατεύσουν το κύρος του θεσμού του Συμβουλίου Επικρατείας. Ο θεσμός είναι απαραίτητος για την λειτουργία της πολιτείας και της κοινωνίας».

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Η επιλογή Αθανασίου για το Επικρατείας της ΝΔ
  ==================================
  Φίλες και φίλοι τα πράγματα ήρθαν όπως σας τα έχω πει εδώ και μήνες. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ – της σύγχρονης διευρυμένης ΠΟΛΑΝ για να είμαστε ακριβείς – τέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου.
  Σε εκείνους που προκάλεσε έκπληξη, να τους λύσω τις απορίες.
  ==========================================
  Ο κ. Αθανασίου ανέβηκε στην ιεραρχία του δικαστικού σώματος επί των ημερών της κυβέρνησης Καραμανλή.

  Όταν έσκασε το Βατοπέδι ο κ. Αθανασίου ανέθεσε την υπόθεση στην κα Καλού η οποία αποφασίζει τα πάντα και κατά διαολική σύμπτωση είναι κουμπάρα του κ. Αθανασίου.

  Ο κ. Αθανασίου από την περίοδο Καραμανλή ήθελε να μεταπηδήσει από την δικαστική καριέρα στον πολιτικό στίβο μπαίνοντας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ αλλά δεν του έκαναν τη χάρη.
  Όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΝΝΔ-Δ21 ο πρόεδρος Τόνυ ο κ. Αθανασίου κόλλησε σαν βδέλλα στο νέο αρχηγό…
  Τον περασμένο Δεκέμβριο, Χριστουγεννιάτικα, ο ηγούμενος Εφραίμ οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.
  Πρόσφατα αποφυλακίστηκε και στο κελί του μπήκε ο Άκης.

  Την ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ είναι ο κ. Αθανασίου, ο Κώστας Καραμανλής έκανε δήλωση στήριξης…
  Φήμες λένε ότι πιέζουν τον πρώην πρωθυπουργό να βγει και στο μπαλκόνι μαζί με τον Σαμαρά στην κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα την άλλη Πέμπτη…

  Ο κ. Αθανασίου έχει εξασφαλίσει την εκλογή του…
  Συνδέστε όλα τα κομμάτια του παζλ και θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα.
  Και να θυμάστε:

  Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.
  Ειδικά όταν τις αποφάσεις τις παίρνει – στο παρασκήνιο φυσικά που είναι ο φυσικός χώρος δράσης του – ένας πολιτικός που πρωταγωνιστεί διαχρονικά σε κάθε τι γκρίζο, ύποπτο, υπόγειο και κυρίως διαπλεκόμενο…

  Του Γαλάζιου Καρχαρία

 2. «η τήβεννος έγινε καμουφλάζ επίορκων πολιτικών»
  ========================================
  Δικαστικοί λειτουργοί και κομματισμός

  Ιωάννη Παπανικολάου επιτίμου Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου.

  Το παγιωμένο στη χώρα μας φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα,, το οποίο πρωτοστάτησε για να οδηγηθούμε σε εθνική ταπείνωση και χρεοκοπία, έτρωσε πλειστάκις το ιερό τέμενος της Δικαιοσύνης, το ύψιστο τούτο οχυρό της Δημοκρατίας, προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.

  Η Δικαιοσύνη μετά την μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου 1974 έβγαινε από την δικτατορία ηθικά τραυματισμένη και με μειωμένο το κύρος και την αξιοπιστία της.
  Κυρίως γιατί επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί δέχθηκαν πρόσκληση των αφρόνων πραξικοπηματιών και μετέσχον στην πρώτη κυβέρνηση της στρατιωτικής Χούντας με πρωθυπουργό τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια και μέλη της τέσσερις αρεοπαγίτες, έναν εισαγγελέα εφετών, έναν ταξίαρχο και δυο συνταγματάρχες.

  Όπως εύστοχα παρατηρήθηκε: «η τήβεννος έγινε καμουφλάζ των αδόξων σπαθιών»
  Σχόλιο: Σήμερα φαίνεται ζούμε στη σκιά της προδοσίας εκείνων…

 3. Δικαστικοί λειτουργοί και κομματισμός

  Ιωάννη Παπανικολάου επιτίμου Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου

  Το παγιωμένο στη χώρα μας φαύλο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα,, το οποίο πρωτοστάτησε για να οδηγηθούμε σε εθνική ταπείνωση και χρεοκοπία, έτρωσε πλειστάκις το ιερό τέμενος της Δικαιοσύνης, το ύψιστο τούτο οχυρό της Δημοκρατίας, προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.
  Η Δικαιοσύνη μετά την μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου 1974 έβγαινε από την δικτατορία ηθικά τραυματισμένη και με μειωμένο το κύρος και την αξιοπιστία της. Κυρίως γιατί επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί δέχθηκαν πρόσκληση των αφρόνων πραξικοπηματιών και μετέσχον στην πρώτη κυβέρνηση της στρατιωτικής Χούντας με πρωθυπουργό τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνο Κόλλια και μέλη της τέσσερις αρεοπαγίτες, έναν εισαγγελέα εφετών, έναν ταξίαρχο και δυο συνταγματάρχες. Η συμμετοχή των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών στην κυβέρνηση αυτή της προσέδωσε μια νομιμοφάνεια και βοήθησε στη στερέωση και επιβολή της. Όπως εύστοχα παρατηρήθηκε: «η τήβεννος έγινε καμουφλάζ των αδόξων σπαθιών» (Παναγιώτη Δημόπουλου, επίτιμου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Ο Άρειος Πάγος, ο Θεσμός και τα Πρόσωπα σελ.77).

  Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά την συνεδρίαση της Βουλής, στις 6-12-1976, είπε: «Η Δικαιοσύνη επέρασεν από μίαν βαρείαν δοκιμασίαν κατά την διάρκειαν της δικτατορίας. Ήδη, μετά την αποκατάστασιν της Δημοκρατίας διέρχεται δοκιμασίαν …». Πράγματι δε η πρόβλεψη αυτή του πολιτικού ανδρός, που αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα μας, πλήρως επαληθεύτηκε, αφού η δοκιμασία της Ελληνικής Δικαιοσύνης συνεχίστηκε και μετά την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα.
  Και δεν αναφέρομαι μόνο στα τραγικά φαινόμενα της αποκρυσταλλωμένης πια αρνησιδικίας ή στον εντοπισμό θυλάκων χυδαίας διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης. Αλλά «και στα ακόμη η χούντα σ΄εμένα ..» λόγια του αείμνηστου Προέδρου του Αρείου Πάγου Δημήτρη Μαργέλλου , που, άλλωστε, αποτελούν και προσωπικά υπηρεσιακά μου βιώματα, κατά τα οποία η σπουδαρχία, ο αριβισμός, η θεσιθηρία και ο κομματισμός εμφανίζονται συχνά ως νόσοι στο σώμα της Δικαιοσύνης.

  Προς αντιμετώπιση θλιβερών φαινομένων αλλοτρίωσης από δικαστικούς λειτουργούς, για πολιτικούς ή κομματικούς λόγους, της λειτουργικής και προσωπικής τους ανεξαρτησίας, κατά παράβαση του άρθρου 87 παρ. 1 του Συντάγματος, το άρθρο 40 παρ. 6 του ν. 1756/1988 ορίζει ότι «απαγορεύονται στους δικαστικούς λειτουργούς κάθε είδους εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων».
  Από την τελευταία αυτή διάταξη, σε συνδυασμό με εκείνη του άρθρου 91 παρ. 3 περ. ζ΄ του ιδίου νόμου, κατά την οποία αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και η αναξιοπρεπής ή απρεπής συμπεριφορά δικαστικού λειτουργού εντός ή εκτός υπηρεσίας, καθώς και με εκείνη της παρ. 5 περ. β΄ του ίδιου άρθρου 91, από την οποία a contrario συνάγεται ότι αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για το δικαστικό λειτουργό η άμεση ή έμμεση έκφραση γνώμης δημοσίως υπέρ ορισμένου κόμματος ή άλλης ορισμένης πολιτικής οργάνωσης, προκύπτει σαφώς και ανενδοιάστως , ότι ο εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, ο οποίος έρχεται σε επαφή με κομματικούς πολιτικού κόμματος, εκδηλώνει σ΄ αυτούς την υποστήριξη του
  κόμματός τους, ζητά να περιληφθεί στα ψηφοδέλτιά του σε επερχόμενες εκλογές και διαπραγματεύεται, πάντοτε στα πλαίσια μυστικής διαπραγμάτευσης, υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, τους όρους της καθόδου του στην πολιτική υπό τα σύμβολα του συγκεκριμένου κόμματος, διαπράττει βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα, δικαιολογούν την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσής του από το έντιμο δικαστικό σώμα, εν όψει και του ότι κατ΄ ουσίαν έθεσεν εαυτόν εκτός Δικαιοσύνης, απεκδυθείς στην πράξη την τήβεννον.
  Αλλά και γιατί η βαρύτητα του πειθαρχικού του παραπτώματος μαρτυρά ότι αυτός δεν έχει συναίσθηση των βασικών του υποχρεώσεων ως δικαστικού λειτουργού και συνάμα θίγει σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης. (άρθρο 93 παρ. 2 ν. 1756/1988).
  Αν δε ο υποπέσας σε τέτοιο πειθαρχικό παράπτωμα φέρει ανώτατο βαθμό και συνδικαλιστική ιδιότητα, πρέπει να κριθεί αυστηρότερα, σύμφωνα με το άρθρο 93 παρ. 3 ν. 1756/1988, αφού τα περιστατικά αυτά επαυξάνουν τη βαρύτητα του παραπτώματος.

 4. NM 21:24 05/10/2016

  Τι έγινε στο μυστικό ραντεβού Τσίπρα – Ράικου;
  ====================================
  Δυσφορία από δικαστικούς κύκλους για τη μυστική συνάντηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και της επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Ελένης Ράικου…

  Αλγεινή εντύπωση προκαλεί στους ανώτατους κύκλους της Δικαιοσύνης η συνάντηση Τσίπρα με την επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Ελένη Ράικου.

  Και τούτο διότι δεν προβλέπεται από την εθιμοτυπία επίσημη συνάντηση οιουδήποτε πολιτικού, πόσο μάλλον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με δικαστικό ή εισαγγελικό παράγοντα παρά μόνο με τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και το προεδρείο του ΣτΕ οι οποίοι επιλέγονται από το υπουργικό συμβούλιο κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης.
  «Τα δικαστήρια δεν προσφέρονται για … δημόσιες σχέσεις» σχολίαζαν πικρόχολα οι ίδιοι κύκλοι. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Ράικου έχει οριστεί επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

 5. ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ δικαιοσύνη και ΕΛΛΗΝΕΣ δικαστές,?

  *ΤΩΡΑ, Τι λέει και τι μπορεί να υποσχεθεί ο εσωτερικός πολιτικός ‘’τρομοκράτης’’ του σήμερα και τρομοκράτης εμπρηστής του χθές ?
  *Υπάρχει έστω και ..ΕΝΑΣ έλληνας που του έχει εμπιστοσύνη, ή, πιστεύει στα λόγια και στις υποσχέσεις του ΧΟΥΝΤΟ-Τσίπρα?
  *Είναι δυνατός δύο αποστάτες και προδότες τόσο της προσωπικής τους διαδρομής
  και πορείας, όσο και των προσωπικών τους δεσμεύσεων και προγραμμάτων , να υποσχεθούν κάτι σωστό για το λαό και να γίνουν πιστευτοί ότι έστω και κάτι θα καταφέρουν?

  ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ !!! δικαιοσύνη και ΕΛΛΗΝΕΣ δικαστές,
  αυτοί οι αποστάτες και προδότες της ΕΘΝΙΚΗΣ μας συνείδησης και ύπαρξης, θα έπρεπε να είναι ΗΔΗ !!! πίσω από τα σίδερα και μάλιστα στα ΙΔΙΑ κελιά των Απριλιανών καθαρμάτων.
  Τι να πείς όμως, όταν πρωθυπουργός της Χούντας έγινε ο προδότης και επίορκος δικαστής?
  Ποιος θα νουθετήσει σήμερα, τους χουντικούς δικαστικούς απόγονους, που ΖΟΥΝ και μεγάλωσαν, μέσα στο ‘’όραμα’’ του προσωπικού τους ‘’κοινοβουλευτικού’’ μανδύα, αγνοώντας και προσβάλλοντας την ρομφαία της δικαιοσύνης, που την κρύβουν κάτω από την διάτρητη τήβεννο της ‘’πολιτικής’’ τους ..τροφοδοσίας?

  Περιμένει η Δικαιοσύνη την ολική καταστροφή, για να βάλει ΦΥΛΑΚΗ τους εθνικούς μειοδότες ???????

 6. Με εκκλήσεις ή με «αγιασμούς» το Δικαστικό Σώμα στην πατρίδα μας δεν θα βελτιωθεί γιατί η πολιτική ηγεσία και ο ιδιος ο τωρινός πρωθυπουργός το εχει διαβρώσει .
  Οι μετατάξεις και οι παράνομες προαγωγές των ημετέρων παραποιώντας την επετιρήδα ειναι νευραλγικές κινήσεις που κατά την φτωχή μου γνώμη γίνονται σαν από μυστικές υπηρεσίες για μυστικά αποτελέσματα που αδυνάτησαν την Δημοκρατία μας .
  Μιά ολόκληρη σειρά από δικαστικές και εισαγγελικές έρευνες και αποφάσεις έλαβαν χώρα στην Ελλαδα τον τελευταίο καιρό με πλιτικομαμματικά κινητρα .
  Αρχής γενομένης το Ειδικό Δικαστήριο για τον Κ. ΓΙωργο Παπακωνσταντίνου .
  Κατηγορήθηκε και Δικάστηκε για πράγματα που έφερε σε εφαρμωγή σαν Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος γιά να μη πτωχευσουμε και επίσημα, για να μην φαληρεψουμε σαν κρατος και Έθνος .
  Για οτι δικάστηκε εκείνος , όλοι οι μετέπειτα εξακολούθησαν να κάνουν .
  Η δικαιοσύνη απαιτεί τους ρόλους των κομμάτων γιαυτό και δεν εχουμε συνέλθει , οικονομικά και ηθικά , ούτε και προβλέπεται αυτό να γίνει — αν η Δικαιοσύνη εξακολουθεί να παίζει ρόλους — για καμιά ακόμη δεκαετία και… Βλέπουμε .
  Mε την δολοφονία των 4ρων από το Ταχύπλοο της Αιγινας , τι εχει κανει η Δικαιοσύνη;
  Ακόμη δεν ξέρουμε τους επιβάτες του ταχύπλοου !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.