ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας που πρότεινε ισόβια

Ένοχοι οι γονείς και ο Νικολάι για τη δολοφονία της μικρής Άννυ

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι Σάββα και Νικολάι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ.

Συγκεκριμένα για τον Σάββα και το Νικολάι αποφασίστηκε ενοχή από το δικαστήριο κρίνοντας ότι δεν υπήρχε συμμετοχή τρίτου άγνωστου δράστη.

Αναφορικά με τη μητέρα του 4χρονου κοριτσιού, Δημητρήνα Μπορίσοβα, κηρύχθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος (κατά πλειοψηφία). Μειοψήφισαν δύο ένορκοι και ο πρόεδρος της έδρας που είχαν την άποψη πως θα έπρεπε να αθωωθεί για το κακούργημα της έκθεσης. Παράλληλα κρίθηκε αθώα για την πράξη της ψευδορκίας.

Ένοχος κρίθηκε και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στη Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία.

Κανένα ελαφρυντικό

Να μην δοθεί κανένα ελαφρυντικό στους Σάββα και Νικολάι που καταδικάστηκαν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας στην υπόθεση της 4χρονη Άννυ ζήτησε η εισαγγελέας Μαρία Δημητριάδου.

«Και οι δυο εκδίδονται επί χρήμασι με ομόφυλους τους και δεν άσκησαν ποτέ ένα επάγγελμα στη ζωή τους. Πως να προτείνω το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου; Να πω ότι ασκούσαν έργο προσφοράς; Είναι αμετανόητοι, ψυχροί, ψύχραιμοι και εκτέλεσαν ψυχρά την πράξη» επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Για τη μητέρα της μικρής Άννυς, ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων. Όπως ανέφερε: «Ζητάω να δεχθεί το δικαστήριο ότι εκείνη έφυγε στη Γερμανία για να φτιάξει το μέλλον το δικό της και της οικογένειάς της».

Πρότεινε ισόβια

Ισόβια για τον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ και τον Νασίφ Αχμέντοφ πρότεινε η εισαγγελέας το Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη δολοφονία της Άννυ. Οι δικαστές απέρριψαν όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι.

Η εισαγγελέας πρότεινε στον Σάββα και τον Νικολάι να επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ποινή φυλάκισης δύο ετών για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού, ποινή φυλάκισης δυο ετών για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής και επιπλέον ζήτησε να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πατέρα της Άννυ για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.

Στη μητέρα της Άννυ πρότεινε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.