ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΖ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΚΡΙΖΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣτΕ...

Η υπόθεση σχετικά με τα προσωπικά μέιλ του αντιπροέδρου του ΣτΕ είναι αναμφίβολα ροζ, αποκρουστική και καταδικαστέα.

Όλοι, και ορθώς, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τον τρόπο με τον οποίον βγήκε στη δημοσιότητα.

Από τις δικαστικές ενώσεις και τον ΔΣΑ μέχρι τα κόμματα και την πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης σχηματίστηκε ένα μέτωπο ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δημοκρατικής ευαισθησίας και υπεράσπισης της ιδιωτικότητας ενάντια ενάντια στον κιτρινισμό και τον έρποντα φασισμό.

Ορθώς επίσης αποδοκιμάζεται οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού -εφόσον επιχειρείται από την Ζούγκλα, την Αυγή, την Αυριανή, το Βήμα, τον βουλευτή Νικολόπουλο ή όποιον άλλον- του ανωτάτου δικαστικού.

Μέχρις εδώ καλά.

Η ροζ ιστορία έχει όμως και μια άλλη πτυχή, γκρίζα, που δεν πρέπει να αγνοηθεί ή να θαφτεί επειδή εμφανίστηκε ως συνοδευτική της προσωπικής αλληλογραφίας δύο ανθρώπων-εραστών.

Κι αυτή η altera pars της υποθέσεως δεν είναι άλλη από την παράνομη βοήθεια που λέγεται ότι παρείχε ο εραστής, με την ιδιότητα του καθηγητή στη σχολή δικαστών, στην ερωμένη του - υποψήφια δικαστίνα, προκειμένου αυτή να εισαχθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εάν αυτό συνέβη είναι απαράδεκτο και ο δικαστής που διέπραξε αυτή την παρανομία θα πρέπει να τιμωρηθεί.

Δεν ξέρω αν μπορεί να αποδειχθεί, πρέπει όμως να διερευνηθεί. Οπωσδήποτε -με τήρηση φυσικά των όσων προβλέπονται απ' το Σύνταγμα και τους νόμους. Γι' αυτό δεν (πρέπει να) υπάρχει καμμία αμφιβολία.

Και είναι λάθος να συνδέονται τα δύο πράγματα.

Ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ δεν μπορεί να μειώνεται και να διασύρεται επειδή είχε ή και συνεχίζει να έχει μια εκτός γάμου ερωτική σχέση, αλλά δεν μπορεί να μην ερευνηθεί και η καταγγελία ότι σε διαγωνισμό για εισαγωγή σε δικαστικό σώμα ευνόησε, πιθανώς και σε βάρος άλλου/ης, τη φιλενάδα του.

Όσοι εξ ημών δεν έχουν σκοπιμότητες και θεωρούν πως το δίκαιο και οι γενικώς παραδεκτοί ηθικοί κανόνες πρέπει να διέπουν τις ανθρώπινες, και ει δυνατόν και τις επαγγελματικές, σχέσεις οφείλουν να υπερασπιστούν το δικαίωμα του ανθρώπου στην ιδιωτικότητα και ταυτόχρονα να καταδικάσουν τον δικαστή εάν άσκησε πλημμελώς και παρανόμως τα διδακτικά του καθήκοντα του στη σχολή δικαστών.

Βεβαίως, δεν έχω καμμία αμφιβολία πως η υπόθεση αυτή έχει και πολιτική χροιά επειδή πήρε δημοσιότητα σε μια στιγμή που στο ΣτΕ συζητείται το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Και το λέω αυτό επειδή η ιστορία είναι γνωστή σε ολόκληρο το δικαστικό σώμα και όχι μόνον στο ΣτΕ από έτους και πλέον.

Και την γνωρίζουν όχι μόνον οι δικαστές, αλλά και κυβερνητικά γραφεία και υπηρεσίες καθώς ο σχετικός φάκελος έχει αποσταλεί (με γραμματόσημο και χειρόγραφο το όνομα του κάθε παραλήπτη) από τον περασμένο Δεκέμβριο αρχικά στους δικαστές του ΣτΕ, στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο και μετά στο υπουργείο δικαοσύνης και σε όσους άλλους έκρινε ο αποστολέας ότι πρέπει να επιληφθούν της υποθέσεως, η οποία ανάγεται στο 2014.

Για ένα χρόνο λοιπόν δεν έγινε τίποτε, οι δικαστές του ΣτΕ την ξέρουν άπαντες και αποκαλύπτεται τη στιγμή που βρίσκονται σε διάσκεψη για να αποφασίσουν το παραδεκτό των προσφυγών κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Ούτε μπορεί να πει κάποιος ότι ανακινήθηκε εσπευσμένα επειδή υπήρχε θέμα παραγραφής. Η παραγραφή είναι πενταετής και επομένως δεν υπήρχε τέτοιο θέμα.

Εάν υπήρχε κάτι αυτό προφανώς δεν μπορεί παρά να ήταν ο επηρεασμός ή και ο εκβιασμός του δικαστή για ν' αλλάξει τη δικανική του πεποίθηση σχετικά με το θέμα των αδειών ή για να επηρεαστούν άλλοι δικαστές και να μην ασπαστούν τις απόψεις του, αφού, όπως λέγεται, ο λόγος του έχει απήχηση μεταξύ των συναδέλφων του ή ακόμη και ως μήνυμα σε κάποιους εκ των δικαστών της Ολομελείας του ΣτΕ που μπορεί να έχουν κι αυτοί ...απόκρυφες ιστορίες.

Βεβαίως ουδείς μπορεί να αποκλείσει η υπόθεση να είναι αυστηρά ιδιωτική και να βγήκε στη δημοσιότητα για λόγους εκδίκησης.

Σε κάθε περίπτωση, στηρίζουμε τον άνθρωπο και καταδικάζουμε τον δικαστή εφόσον βεβαίως παρανόμησε. Αυτό απαιτεί ο πολιτισμός, τα δικαιώματα του ανθρώπου, το δίκαιο και η ηθική...

14 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Uncle. K 11:19 23/10/2016

  Αγαπητοί συναναγνώστες ,
  Τι «σκατά» μυαλά κουβαλάνε στα κεφάλια τους πολλοί Έλληνες μεταξύ αυτών και αρκετοί από σάς,τον τελευταίο καιρό.
  Ναι ορθά διαβάσατε σκατά!
  Ουε και αλίμονο αν πετάξουμε την
  Βασική Αρχή των ΑνθρώπωνΔικαιωμάτων «κάθε άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος.»
  Αν ξεχάσουμε τον «άνθρωπο» αν του
  αφαιρέσουμε το δικαίωμα του νά έχει προσωπική ζωή και το δικαίωμα τής ελευθερίας κινήσεων και όταν παρανομήσει
  αν δεν μπορούμε νά ξεχωρίσουμε, τις παράνομες πράξεις του από τις μή, αν τον διασύρουμε χωρίς να λογαριάζουμε ότι θίγουμε με τον διασυρμό αυτού που, πληγωνουμε και πολλούς άλλους πού πιθανόν δεν ήξεραν ούτε και ήθελαν να μάθουν.
  Αλίμονο αν γίνουμε χαφιέδες αν αρχίσουμε νά παρακολουθούμε ο ένας τον άλλον και αρχίσουμε να φακελώνουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε είτε για να τον εκβιάσουμε είτε για να του τήν «φέρουμε» τήν κατάλληλη στιγμή εφ” όσον είναι πολιτικός αντίπαλος.
  Αλίμονο αν πετάξουμε το ότι» κάθε άνθρωπος είναι αθώος μέχρι το να αποδειχθεί το αντίθετο και ότι πρέπει να τον προστατεύσουμε μέχρι τότε. Βασική αρχή του Δικαίου.
  Σε ποιό κόσμο ζείτε και σε ποια εποχή αν στο όνομα δηθεν της»καταπολέμησης της διαφοράς» τά πετάξετε όλα στά σκουπίδια.
  Κύριε Φελνίκο και κε Φελνίκο…. Ο άνθρωπος σας τόνισε οτι περί αυτού πρόκειται και για τίποτα άλλο γράφει καταδικάζουμε τον δικαστή εφ” όσον παρανόμησε και προστατεύουμε τον άνθρωπο. Πάστα τέλεια και παύλα.

 2. Τι έγινε κύριε Φελνίκο; Έχει βγει αγγελία ότι ζητείται εξωκοινοβουλευτικός υπουργός;;;

  • Ε.Στ. 9:42 23/10/2016

   Amanda Jones, μάλλον εξωκοινοβουλευτική Υπουργός θέλετε να πείτε.

 3. alex 10:36 22/10/2016

  Κύριε Φελέκη, αν πιστεύετε ότι υπάρχει ζήτημα αδιαφάνειας στη Σχολή Δικαστών, θα ήταν χρήσιμο να το θέσετε κάνοντας μια δημοσιογραφική έρευνα. Πολλά ακούγονται στην πιάτσα για εύνοια σε παιδιά δικαστών. Ρωτήστε και για το ΝΣΚ. Πιέστε την όποια κυβέρνηση ν’αντιμετωπίσει το θέμα θεσμικά και συνολικά. Ο τρόπος που τίθεται σήμερα το πρόβλημα, μέσω μιας ροζ ιστορίας και σε προσωπικό επίπεδο, δεν προσφέρει τίποτα γιατί οι έχοντες ευθύνη κρύβονται πίσω από τη σκόνη που σηκώνει η καφενειακή χλαπαταγή.

 4. K. Φελέκη,
  σας συγχαίρω για την αντικειμενική αναλυτική ανάρτηση και γιατί στην τελευταία φράση της ανάρτησης σας τοποθετείτε το πρόβλημα στις ηθικές, διοικητικές και ποινικές του (αν έδωσε τα θέματα ή/και επηρέασε την βαθμολογία) διαστάσεις!
  Αφού ήταν καθηγητής (της) υπάρχει τεράστιο θέμα με την νομιμότητα του διαγωνισμό (του 2014) των υποψηφίων δικαστών του ΣτΕ!
  «Σε κάθε περίπτωση, στηρίζουμε τον άνθρωπο και καταδικάζουμε τον δικαστή εφόσον βεβαίως παρανόμησε. Αυτό απαιτεί ο πολιτισμός, τα δικαιώματα του ανθρώπου, το δίκαιο και η ηθική…»

 5. εφόσον ισχυρίζεστε ότι «προσπαθώ να γράψω την αλήθεια» , τότε πώς γράφετε «κι αυτή η altera pars της υποθέσεως δεν είναι άλλη από την παράνομη βοήθεια που λέγεται ότι παρείχε ο εραστής» ….

  δηλ αναπαράγετε αυτό που ….λέγεται !
  παρότι στα μέηλ που ειδαν το φως της δημοσιότητας δεν φαίνεται κάτι τέτοιο – κι ξαναρωτάω, εφόσον η κυβέρνηση είχε έστω κι ένα ίχνος απόδειξης ότι όντως ο δικαστής ευνόησε τη συγκεκριμένη γυναίκα, δεν θα το εμφάνιζε;;

  πέραν τούτου, το άθρο χαρακτηρίζεται από μία τακτική ίσων αποστάσεων που δε νομίζω ότι δικαιολογείται μετά τις τόσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο χώρο της δικαιοσύνης.

 6. ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΑΤΖΗΔΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ. ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΟΙΑ ΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΚΑΡΦΩΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ. ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΚΙΝΗΤΑ, EMAILS ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΕΚΑ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΟΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ. ΟΠΛΟ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ,,,,,,,,,,,,

  • Υπεύθυνος δεν είναι ο Παρασκευόπουλος αλλά ο ΚΥΠΑΤΖΗΣ του Καραμανλή…

 7. Μου κάνει εντύπωση που κάνετε χαρακτηρισμούς χωρις να διαβάζετε ολόκληρα τα κείμενα. Ως υπεράσπιση της κυβερνήσεως και του υπουργού Παρασκευόπουλου θεωρείται την παράγραφο: «Εάν υπήρχε κάτι αυτό προφανώς δεν μπορεί παρά να ήταν ο επηρεασμός ή και ο εκβιασμός του δικαστή για ν” αλλάξει τη δικανική του πεποίθηση σχετικά με το θέμα των αδειών ή για να επηρεαστούν άλλοι δικαστές και να μην ασπαστούν τις απόψεις του, αφού, όπως λέγεται, ο λόγος του έχει απήχηση μεταξύ των συναδέλφων του ή ακόμη και ως μήνυμα σε κάποιους εκ των δικαστών της Ολομελείας του ΣτΕ που μπορεί να έχουν κι αυτοί …απόκρυφες ιστορίες»; Αν έτσι την εκλαμβάνετε, δεν έχω να πω τίποτε. Εγώ προσπαθώ να γράψω την αλήθεια και όχι υπερ ή κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο ρόλος μου ως δημοσιογράφος και ο προσωπικός αξιακός μου κώδικας…

  • Ε.Στ. 2:30 22/10/2016

   Φελνίκο, εντύπωση προκαλεί πώς προσπερνάτε εσείς τις ανερυθρίαστες παραδοχές του Παρασκευόπουλου: «Από τον Νοέμβριο του 2015 μου είχε σταλεί επισήμως από δικαστική αρχή το συγκεκριμένο περιεχόμενο που σαφώς ήταν προϊόν υποκλοπής.Απευθύνθηκα τότε στο πρόεδρο του ΣτΕ και στον Άρειο Πάγο. Επειδή η υπόθεση δεν έλαβε έκταση και δημοσιότητα τότε δεν κινήθηκα. Τότε δεν έκανα πειθαρχική κίνηση. Δεν ήταν εύκολη απόφαση». Είπαμε, δόκιμο το ντούκου στην πόκα αλλά όχι κι έτσι.

 8. freeman 12:40 21/10/2016

  Toυ Σωκράτη Ξενίδη

  ΒΟΛΕΥΕΙ 4 ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ-2 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ-7 ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
  ΑΡΝΗΣΟΥ ΟΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΙ ΕΣΕΝΑ
  Το πολιτικό ανάθεμα στον Γιώργο Παπανδρέου βοηθά πολλούς:
  Βοηθά τον Κώστα Σημίτη για να αποφύγει τις ευθύνες της λογιστικής ένταξης στην ΟΝΕ, του swap της Goldman Sachs και της φούσκας του χρηματιστηρίου.
  Βοηθά τον Κώστα Καραμανλή να αποποιηθεί την εγκληματική βύθιση της χώρας από τα185 δισ. ευρώ (108% ΑΕΠ) στα 298 δισ. ευρώ (126%) στο τέλος της θητείας του.
  Βοηθά τον Αντώνη Σαμαρά να μην αποδειχθεί ότι το μόνο μέλημά του ήταν η πρωθυπουργία.
  Βοηθά τον Αλέξη Τσίπρα για να διευρύνει τον ζωτικό πολιτικό του χώρο συνθλίβοντας το ΠΑΣΟΚ και καθιστάμενος ο ένας πόλος του νέου δικομματισμού.
  Βοήθησε τον Βενιζέλο για να γίνει επιτέλους Πρόεδρος ενός Κινήματος που ποτέ δεν τον ήθελε στη ηγεσία του.
  Βοηθά τη Φώφη Γεννηματά να βάλει κόκκινη γραμμή στο … παρελθόν.
  Βοηθά τον Πάνο Καμμένο γιατί κάθε συνομωσία που διέδιδε περιείχε ως πρωταγωνιστή τον Παπανδρέου.
  Βοηθά τη Χρυσή Αυγή γιατί σε όλα τα δεινά υπάρχει ο δάκτυλος της αριστεράς, των Εβραίων, των μεταναστών, των Αμερικάνων, των Ευρωπαίων του οτιδήποτε και του οποιουδήποτε.

  ΤΕΛΟΣ ΒΟΗΘΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

 9. Ε.Στ. 10:19 21/10/2016

  Μας λέτε ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ενημερωθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Γιατί, κατά την γνώμη σας, δεν είχε αντιδράσει μέχρι προχτές; Περιμένω να δω που θα οδηγήσει αυτή η «πειραγμένη» σας ζυγαριά. Αν δεν έχει οδηγήσει ήδη.

 10. Vas_Pap 10:13 21/10/2016

  nad timing….Σωστή η διάσταση του θέματος..αλλά λόγω χρόνου εκ των πραγμάτων είναι ροζ ορθολογισμός…

 11. σήμερα ξεπεράσατε κάθε όριο φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας !

  ούτε καν η Αυγή δεν αναφέρει όσα τερατώδη λέτε εσείς για τον δικαστή!

  η συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχει από το 2014 αλλά τα μέηλ που διέρρευσαν δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση!

  εάν υπήρχε κάτι μεμπτό στις ενέργειες του δικαστή τι ποιο εύκολο από το να εμφανίσουν «αποδείξεις» ότι βοήθησε τη συγκεκριμένη δικαστίνα.

  όμως όχι ! Τον διαπόμπευσαν δημοσιεύοντας μέηλ προσωπικού χαρακτήρα.

  αυτοί είναι οι σταλινοφασίστες που εσείς υπερασπίζεστε.

  τέτοια υποκρισία πια – κι ποιος είστε εσείς που θα «καταδικάσετε το δικαστή;»

  σας όριστε ο Παρασκευόπουλος κατήγορό του ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.