ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πρώτη του αντίδραση για το Νόμπελ Λογοτεχνίας

«Εμφανίστηκε» ο Μπομπ Ντίλαν!

Ο Μπομπ Ντίλαν απέφευγε να απαντήσει στις κλήσεις της Σουηδικής Ακαδημίας, κάτι που ενίσχυε  τις φήμες για απόρριψη του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας για τη δημιουργία ποιητικών εκφράσεων.
dylan

Ωστόσο, ο καλλιτέχνης αποφάσισε τελικά να αναγνωρίσει την τιμή που του έγινε, με μια ανάρτηση στον επίσημο ιστότοπό του για την προώθηση ενός βιβλίου με στίχους του. Εκεί, ο 75χρονος τραγουδοποιός αναφέρεται για πρώτη φορά ως «Κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας» και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα, στην κορυφή της σελίδας.

Την αλλαγή στον ιστότοπο εντόπισε πρώτο το σουηδικό site Aftonbladet, χαρακτηρίζοντας την ανωτέρω πρόταση «σημάδι ζωής» από το μοναχικό είδωλο της φολκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο μόνος που απέρριψε με τη θέλησή του ένα Νόμπελ Λογοτεχνίας ήταν ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν-Πολ Σαρτρ το 1964. Τότε, είχε γράψει μάλιστα και μια επιστολή προς τη σουηδική ακαδημία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ένας συγγραφέας δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψει στον εαυτό του να μετατραπεί σε θεσμό» ακόμα και όταν αυτό γίνεται με τον πιο τιμητικό τρόπο. Ωστόσο, παρότι ο Σαρτρ αρνήθηκε το βραβείο, η Σουηδική Ακαδημία τον καταχώρισε ως νικητή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.