ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με μέλος του ΠΓ του ΚΚ Κίνας

Εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας

Η βούληση των δύο μερών για εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για επέκτασή της σε περαιτέρω τομείς, επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Λιού Γιουνσάν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για ζητήματα πολιτισμού, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, στο επίκεντρο βρέθηκε η πολιτιστική συνεργασία, η οποία αποτελεί κεντρικό πυλώνα των ελληνο-κινεζικών σχέσεων.

Στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικής Ανταλλαγής Ελλάδας-Κίνας 2017, αποφασίστηκε σειρά πολιτιστικών ανταλλαγών, συνεργασιών της πολιτιστικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων κοινών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, καθώς και μεταφράσεων της ελληνικής και κινεζικής γραμματείας.

Επιπλέον, αντικείμενα συζήτησης αποτέλεσαν η συνεργασία στους τομείς των τεχνολογιών αιχμής και των νεοφυών επιχειρήσεων, των τηλεπικοινωνιών και των δικτύων, η επέκταση των κινεζικών επενδύσεων στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα και τις αερομεταφορές, καθώς και η απευθείας αεροπορική διασύνδεση Ελλάδας-Κίνας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.