ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ενόχληση Λαφαζάνη για την κλειστή πόρτα του Περισσού

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πολύ θα ήθελε να επιστρέψει –ή να μην είχε φύγει ποτέ- στον Περισσό, απ’ όπου ξεκίνησε και μεσουράνησε ως πολιτικό στέλεχος από την Μεταπολίτευση ως το 1991.

Ωστόσο, είναι επίσης γνωστό ότι όποιος διαβεί την πόρτα της εξόδου του ΚΚΕ δεν… ξαναμπαίνει για κανέναν λόγο. Η πόρτα, λοιπόν, παραμένει κλειστή, όπως ξεκαθάρισε προχθές, μέσω της Real News και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ερωτηθείς γιατί το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ή την Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κουτσούμπας ήταν κατηγορηματικός: «Να πάμε, δηλαδή, και να συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων αυταπατών; Αφήστε που όλοι αυτοί έχουν μεγάλες ευθύνες για το αριστερό άλλοθι που έδωσαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και διαφοροποιήθηκαν την τελευταία στιγμή για να διασωθούν πολιτικά. Από άποψη ουσίας αναμασούν τα ίδια ουτοπικά, για φιλολαϊκές λύσεις εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με αρκετές δόσεις προπαγανδιστικού λαϊκισμού. Πλέον υπάρχει αρκετή πείρα σε όλους», επισήμανε χαρακτηριστικά, «κόβοντας» κάθε συζήτηση.
Ωστόσο, αυτή η απάντηση προκάλεσε έντονη ενόχληση στην Λαϊκή Ενότητα. Έτσι, χθες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέσω της αγαπημένης του ιστοσελίδας, της iskra, χαρακτήρισε τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ως τον «άνθρωπο που έβλεπε τα τρένα να περνούν» και σε σχετικό άρθρο έγραφε: «Δυστυχώς, η ηγεσία του ΚΚΕ δεν θέλει καμιά αντιμνημονιακή ανατροπή στη χώρα! Την ακύρωση των μνημονίων την θεωρεί ανεπαρκή και αυταπάτη. To KKE, επίσης, δεν θέλει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός ριζοσπαστικού αντινεοφιλελεύθερου προγράμματος σε σύγκρουση με την ΕΕ. Για την ηγεσία του ΚΚΕ το εθνικό νόμισμα συνιστά "καταστροφή" (φράση από τον Δημ. Κουτσούμπα) και το ριζοσπαστικό πρόγραμμα αποτελεί σκέτο ρεφορμισμό και αυταπάτη!».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.