ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, με εγκύκλιο η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, καλεί τις εφορίες να εκτελέσουν την απόφαση μισθοδικείου, το οποίο έκανε γνωστό ότι «ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος δικαστικών λειτουργών θα υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμων).
dikastes

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη επιβάρυνση των δικαστηρίων και ταλαιπωρία των πολιτών, οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες). Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής».

Όπως γίνεται γνωστό, σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών οι οποίοι αιτούνται οι αποδοχές και οι συντάξεις τους να τύχουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης με αυτούς που προσέφυγαν στο Μισθοδικείο και δικαιώθηκαν.

1

2

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Να ποιοί και πως μας φέρνουν τα μνημόνια !

 2. Ο Υπουργός της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και της ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ!!!

  ΠΑΠΑΚ: »ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ» …..
  ========================================

  «Όχι» δικαστών σε δημοσιοποίηση «πόθεν έσχες»
  =======================================
  Έξι δικαστικές Ενώσεις, με επιστολές τους στον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου της Βουλής Ευάγγελο Αργύρη και τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πέτρο Χριστόφορο, εκφράζουν την ανησυχία τους για τους κινδύνους που διατρέχει η ανάρτηση στο διαδίκτυο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των δικαστών και εισαγγελέων.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο 4065/2012 (άρθρο 3)
  ========================================================
  θα αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των δικαστών, εισαγγελέων, των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, των νομαρχών, δημάρχων, διοικητών οργανισμών, προέδρων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, δημοσιογράφων, διοικητών Τραπεζών κ.λπ.

  Όπως είναι γνωστό, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης περιλαμβάνουν λεπτομερειακά περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων να υποβάλλουν τις επίμαχες δηλώσεις, όπως και όλων των συγγενών τους.

  ΠΑΠΑΚ: »ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ» …..

  • Ομόφωνο ψήφισμα κατά Παπανδρέου από τους εφέτες
   ===========================================
   Επίθεση με σκληρή γλώσσα κατά του Πρωθυπουργού, μιλώντας ακόμη και για «προσπάθεια επικυριαρχίας της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη»

   ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

   Ομόφωνο ψήφισμα κατά Παπανδρέου από τους εφέτες

   Καταδικαστική «ετυμηγορία» για όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη εξέδωσαν χθες ομόφωνα οι εισαγγελείς του Εφετείου της Αθήνας, οι οποίοι δηλώνουν ότι στηρίζουν τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι εκπρόσωποι των Ενώσεών τους να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων μετά τις δώδεκα το μεσημέρι.
   ========================================================================
   Στην απάντησή τους χωρίς να τον κατονομάζουν, δείχνουν ευθέως προς τον Πρωθυπουργό και χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα επιστρέφουν στους «μειωτικούς και απαξιωτικούς» – κατά τους εισαγγελείς – χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε ακόμη και να θεωρηθούν «προσπάθεια επικυριαρχίας της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη», γι” αυτό και είναι καταδικαστέες», αναφέρουν στο ομόφωνο ψήφισμά τους οι εισαγγελείς που υπηρετούν στο Εφετείο.

 3. ΝΑ ! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ .
  ===============================
  Διάβαζε και κοίτα πως σε κοροϊδεύουν, αναγνώστη:

  Κατ΄αρχήν η υπ΄αριθμ. 13/2006 αμετάκλητη απόφαση του Μισθοδικείου που δίνει τα δισεκατομμύρια ευρώ στους δικαστές, κατά συνέπεια και στα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στους βουλευτές, επέλυσε, όπως επέλυσε, νομικό και όχι πραγματικό ζήτημα και επομένως, όπως ξέρουν οι νομικοί, δεν πρόκειται περί κατά κυριολεξία δεδικασμένου. Κατά δεύτερον, η απόφαση αυτή εκδόθηκε, πρόσεξε αναγνώστη, στις 7.11.2006. Αλλά στις 5.12.2006, δηλαδή σ΄ένα μήνα, εκδόθηκε από το ίδιο δικαστήριο, το Μισθοδικείο, αντίθετη αμετάκλητη απόφαση, η αριθμ. 17/2006, που δεν δίνει τσακιστή δεκάρα στους δικαστές! Σ΄αυτή την απόφαση το ίδιο δικαστήριο, με άλλη σύνθεση, αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία την δίκαιη και σωστή νομικά και πραγματολογικά άποψη που είχε μειοψηφήσει στην αριθμ. 13/2006 απόφαση!

 4. ΝΑ ! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ .
  Διάβαζε και κοίτα πως σε κοροϊδεύουν, αναγνώστη:
  =========================================
  Κατ΄ρχήν η υπ΄αριθμ. 13/2006 αμετάκλητη απόφαση του Μισθοδικείου που δίνει τα δισεκατομμύρια ευρώ στους δικαστές, κατά συνέπεια και στα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στους βουλευτές, επέλυσε, όπως επέλυσε, νομικό και όχι πραγματικό ζήτημα και επομένως, όπως ξέρουν οι νομικοί, δεν πρόκειται περί κατά κυριολεξία δεδικασμένου. Κατά δεύτερον, η απόφαση αυτή εκδόθηκε, πρόσεξε αναγνώστη, στις 7.11.2006. Αλλά στις 5.12.2006, δηλαδή σ΄ένα μήνα, εκδόθηκε από το ίδιο δικαστήριο, το Μισθοδικείο, αντίθετη αμετάκλητη απόφαση, η αριθμ. 17/2006, που δεν δίνει τσακιστή δεκάρα στους δικαστές! Σ΄αυτή την απόφαση το ίδιο δικαστήριο, με άλλη σύνθεση, αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία την δίκαιη και σωστή νομικά και πραγματολογικά άποψη που είχε μειοψηφήσει στην αριθμ. 13/2006 απόφαση!

 5. Και επειδή στις σημερινές συνθήκες τυχεροί είναι οι τρελοί,

  εύχομαι ολόψυχα να τρελαθείς, αναγνώστη, μ΄αυτό που θα διαβάσεις: Σου είπα ότι στις 5.12.2006 εκδόθηκε η αριθμ. 17/2006 απόφαση του Μισθοδικείου που, αντίθετα με την αριθμ. 13/2006 απόφαση, λέει ότι δεν δικαιούνται τα δισεκατομμύρια οι δικαστές. Την ίδια όμως μέρα, 5.12.2006, σε μισή ώρα, εκδόθηκε μια άλλη, η αριθμ. 23/2006 απόφαση του ίδιου του Μισθοδικείου που αντιστρέφει πάλι τα πράγματα, ταυτίζεται με την αριθμ. 13/2006 απόφαση και ξαναδίνει στους δικαστές δισεκατομμύρια!!!
  Δηλαδή σε μισή ώρα παίχτηκαν και χάθηκαν στο βρωμερό καζίνο ενός ανωτάτου δικαστηρίου, του Μισθοδικείου, στις πλάτες του έλληνα φορολογούμενου δισεκατομμύρια ευρώ!
  Από την εποχή που οι πρωτόγονοι άνθρωποι μαζεύονταν σε κάποια σπηλιά και ο φύλαρχος «δίκαζε» τους ημιάγριους, από τότε μέχρι τις 5.12.2006 δεν εκδόθηκαν ποτέ και πουθενά την ίδια μέρα για το ίδιο ακριβώς νομικό θέμα δύο αντίθετες αποφάσεις του ίδιου ανώτατου δικαστηρίου!
  Αυτό έγινε μόνο στις 5.12.2006, στο Μισθοδικείο!

  • Κατατέθηκε η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών στους δικαστικούς;
   =============================================================
   Στη χώρα που κόβει συντάξεις, μισθούς που δεν μπορείς να αγοράσεις πετρέλαιο, που γίνονται καθημερινά εκατοντάδες απολύσεις, που ξεψυχά…

   Κατατέθηκε η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών στους δικαστικούς;
   ============================================================
   Μέχρι 31 Ιανουαρίου του 2013
   θα καταβληθεί στους εν ενεργεία δικαστικούς και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους η καταβολή της τέταρτης δόσης των αναδρομικών τους που είχε επιδικάσει το μισθοδικείο.

   Αυτό προβλέπει τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου.

   Η συνολική δαπάνη θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 100 εκ ευρώ.
   ————————————————————————————————————————
   ΣΧΟΛΙΟ: ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ «»ΧΑΡΗ»» ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ…ΔΟΣΕΙΣ !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.