ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εγκύκλιος προς τις εφορίες

Επιστρέφονται αναδρομικά από 2.500 ώς 15.000 ευρώ στους δικαστικούς

Την επιστροφή και αναδρομικά των επιπλέον φόρων που πλήρωσαν κατά τα τελευταία τρία έτη οι δικαστικοί, λόγω μη συνυπολογισμού της φοροαπαλλαγής του 25% των ακαθάριστων αποδοχών τους που κέρδισαν στο Μισθοδικείο, προβλέπει εγκύκλιος που απέστειλε στις ΔΟΥ όλης της χώρας ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.
dikastes

Στις περισσότερες από τις περιπτώσεις αυτές, το ποσό που θα πρέπει να πάρουν από την εφορία κυμαίνεται από 2.500 έως και 15.000 ευρώ ο καθένας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», αυτό οφείλεται επειδή με δύο αποφάσεις του (τις αριθ. 89/2013 και 6/2015) το Ειδικό Δικαστήριο της παρ. 2 του άρ. 88 του Συντάγματος (Μισθοδικείο), έκρινε ότι ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος δικαστικών λειτουργών που προσέφυγαν, πρέπει να υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμων), λόγω της εξίσωσης των εισοδημάτων των δικαστικών με την –απαλλασσόμενη κατά το 25% από φόρους- βουλευτική αποζημίωση.

Έκτοτε, υπήρξε κύμα προσφυγών εκ μέρους των δικαστικών στις εφορίες, για να επαναϋπολογιστεί ο φόρος και η έκτακτη εισφορά που κατέβαλαν από τη χρήση του 2014 και μετά.

Πολλές ΔΟΥ απέφευγαν να δώσουν απάντηση στα αιτήματα και, αφού παρήλθαν 3 μήνες άπρακτοι, στη συνέχεια προσέφευγαν μαζικά στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, που έκανε δεκτή την αίτηση και έδινε εντολή στις εφορίες να επιστρέψουν χρήματα στους φορολογουμένους.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Yπάρει σύνδεσμος ή λογική εξήγηση του γεγονότος της επιστροφής — αναδρομικά μάλιςτα — των 2.500 μέχρι και 15.00 ευρώ στους δικαστικούς ;
  Μερικοί θεωρούν την τυφλή υποταγή της οχι και τόσο ακομμάτισης Δικαιοσύνης — ειδικά με τις ανακαττατάξεις και τους αυθααίρετους διορισμούς σε πόστα κλειδιά της θεμιδος , από τον Τσίπρα — στις θελήσεις της Κυβέρνησης .
  Να σας ομολογήσω σαν απλός πολίτης , οτι το γεγονός της αναβολής απ´αοριστον της συζήτησης στο ΣτΕ για τις συχνότητες και τα κανάλια οπως διεππρατηθηκαν τάχαμού με ξενίζουν…
  Ή , αναλογίζομαι , την υπόθεση της δολοφονίας από το ταχύπλοο της Αιγινας για το οποίο, αν και υπάρχουν ενδείξεις οτι ΔΕΝ ήσαν οι επιβαίνοντες στο φονικό αυτο ταχύπλοο , αυτοί που μας είπαν οι της Λιμενικής Αστυνομίας ,
  οι δε ανακρητοεισαγγελείς κατ´αρχην και εντελώς «συμπτωματικά » δεν συμφώνησαν και τους άφησαν ελεύθερους , μεχρι να οργανωθούν καλύτερα ….
  ΤΏρα που βρίσκονται οι ανακρήςεις , γιατι τις κρύβει ο Υπουργός Ναυτηλίας ;
  Τι κρύβεται πίσω από την ομερτά τους ;
  Μήπως το αρθρο 86 του Συνταγματος περί ασυλίας Υπουργών ;
  Ειναι τα ποινικά αδικήματα πιθανών υπουργών ή των τέκνων τους μέσα στο άσυλο αυτό Κύριοι και κυρίες Δικαστές και Εισαγγελείς ;

 2. freeman 11:28 04/10/2016

  Ο Δημοσιονομικός Εγκληματίας Ραφήνιος Λιποτάκτης Καραμάνλιος Κόπρος , έδειξε στον συγκυβερνήτη του (μέσω ΚΑΜΈΝΟΥ-ΠΑΚΗ) Τσίπρα το ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΜΟΤΥΠΟ (ΝΟΜΙΜΟ ΑΝ και ΑΝΗΘΙΚΟ) ΚΟΛΠΟ για να έχεις την Ελληνική Δικαιοσύνη πιστό δουλικό σου για να σε έχει στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΟΣΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ : To Δικαστικό «Γρανάζι » για να λειτουργήσει επ” ωφελεία , της «Μηχανής» ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ!.
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ στο ΝοτιοΒαλκανικό μόρφωμα …

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.