AUTO - MOTO

EQ - τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz

Το σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού επέλεξε η Mercedes-Benz για να παρουσιάσει το νέο εμπορικό σήμα των προϊόντων της για κίνηση αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Ο λόγος για την EQ που σύμφωνα με την Mercedes-Benz προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρικό οικοσύστημα προϊόντων, υπηρεσιών, τεχνολογιών και καινοτομιών. Το φάσμα εκτείνεται από τα ηλεκτρικά οχήματα έως τα wallboxes και τις υπηρεσίες φόρτισης έως τις οικιακές μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ένα νέο πρωτότυπο όχημα που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή και πρόκειται για ένα ηλεκτρικό SUV και το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά πριν το τέλος αυτής της δεκαετίας. Σταδιακά η γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Mercedes-Benz θα εμπλουτιστεί με πλήθος ηλεκτρικών μοντέλων.
Στην γερμανική φίρμα υποστηρίζουν ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον και για αυτό επενδύουν σημαντικά κεφάλαια σε ένα στόλο ηλεκτροκίνητων οχημάτων καθώς και στην τεχνολογία των μπαταριών – ενώ συμπεριλαμβάνουν στο χαρτοφυλάκιό τους και την αποθήκευση ενέργειας για ιδιωτική και βιομηχανική χρήση.
Η γκάμα της Mercedes-Benz EQ θα περιλαμβάνει αποκλειστικά αυτοκίνητα με μπαταρίες καθώς και τα συναφή προϊόντα και τις υπηρεσίες από την Mercedes-Benz. Ήδη, η Mercedes-Benz προσφέρει υποδομές όσον αφορά στη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένου ενός οικιακού σταθμού ταχείας φόρτισης, το wallbox, την δωρεάν εφαρμογή “Charge & Pay” για εύκολη επαναφόρτιση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης καθώς και μονάδες αποθήκευσης ενέργειας - οικιακές και βιομηχανικές - για ενέργεια που προέρχεται από φωτοβολταϊκά ή ηλιακά συστήματα.
Στα πρώτα στοιχεία για το μοντέλο περιλαμβάνονται οι δύο ηλεκτροκινητήρες στους εμπρός και πίσω άξονες που παράγουν συνολική ισχύ έως 300 kW ανάλογα με τη διαμόρφωση. Σε συνδυασμό με την έξυπνη στρατηγική λειτουργίας από την Mercedes-Benz το EQ Generation έχει αυτονομία 500km.
mercedes-benz_eq_electric-6 mercedes-benz_eq_electric-5 mercedes-benz_eq_electric-4 mercedes-benz_eq_electric-3 mercedes-benz_eq_electric-2 mercedes-benz_eq_electric-1

Πηγή : Mercedes-Benz, highoctane.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.