ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορούν Συρία και Ρωσία

Έρευνα για εγκλήματα πολέμου στο Χαλέπι ζητούν οι ΗΠΑ

Τη διεξαγωγή έρευνας για "εγκλήματα πολέμου" από το συριακό καθεστώς και τους Ρώσους συμμάχους του στο Χαλέπι ζήτησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, μετά από ένα μια νέα αεροπορική επίθεση εναντίον ενός νοσοκομείου στην πόλη αυτή.

"Την περασμένη νύχτα το καθεστώς (του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ) επιτέθηκε σε άλλο ένα νοσοκομείο και 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν. Η Ρωσία και το καθεστώς οφείλουν στον κόσμο κάτι παραπάνω από μια εξήγηση όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους δεν σταματούν να χτυπούν νοσοκομεία, ιατρικές υποδομές, γυναίκες και παιδιά", τόνισε ο Κέρι στους δημοσιογράφους, έχοντας στο πλευρό του τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Μαρκ Ερό.

"Οι ενέργειες αυτές απαιτούν μια έρευνα για εγκλήματα πολέμου και αυτοί που τις διαπράττουν θα πρέπει να λογοδοτήσουν", πρόσθεσε.

Η Γαλλία και η Βρετανία στο μεταξύ έκαναν για άλλη μια φορά έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί στο πολιορκημένο Χαλέπι, την ώρα που στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ξεκινούσε μια κατεπείγουσα συνεδρίαση με αντικείμενο την κρίση στη Συρία.

"Η προτεραιότητα είναι να σταματήσουμε το λουτρό αίματος στο Χαλέπι", είπε ο Γάλλος πρεσβευτής Φρανσουά Ντελάτρ λίγο πριν μπει στην αίθουσα για τη συνεδρίαση, η οποία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.