ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στους θεσμούς

Φρ. Ντρούντι: Η ρύθμιση του χρέους δεν πρέπει να αποθαρρύνει τις μεταρρυθμίσεις

Η ρύθμιση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν θα αποθαρρύνει τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, υποστήριξε πριν από λίγο, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνο-γερμανικού Επιμελητηρίου, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στους θεσμούς Φρ. Ντρούντι.

Ο κ. Ντρούντι υποστήριξε ότι η ρύθμιση του χρέους σε συνδυασμό με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων αποτελούν τους παράγοντες που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επανέλθει στις αγορές.

«Είναι σημαντικό οι ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να δείχνουν πλήρη δέσμευση στους στόχους και στο πρόγραμμα» σημείωσε ο κ. Ντρούντι, ενώ συμπλήρωσε ότι η ελπίδα όλων είναι να επιτύχει η μεταρρυθμιστική προσπάθεια. «Αυτό είναι το απαραίτητο και να βγει εν τέλει η Ελλάδα από το πρόγραμμα και να επανέλθει στις αγορές» όπως ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Ντρούντι υποστήριξε ότι αυτό που πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής είναι να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, να βελτιωθεί η δημοσιονομική θέση της χώρας και να συνεχιστούν, αλλά και να εισαχθούν μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.