ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εκλογική ετοιμότητα η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Φτιάχνει «οδικό χάρτη» για το επόμενο διάστημα

Τον ‘οδικό χάρτη’ των κινήσεών τους για το επόμενο διάστημα σκιαγράφησαν χθες, σε συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τα στελέχη του φορέα.

Σύμφωνα με την απόφαση του οργάνου, η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς προχωρά. Αυτή την φορά όμως, στον απόηχο του ναυαγίου της συμπόρευσης με το Ποτάμι, η ανασυγκρότηση συγκροτείται με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, διεκδικώντας την αλλαγή των συσχετισμών ώστε να μπορεί να παίζει σημαίνοντα ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στον τόπο. Τα μέλη του οργάνου, κατέστησαν σαφές ότι η ανασυγκρότηση προχωρά με όσους αποδέχονται το πολιτικό, αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο του φορέα, είτε πρόκειται για φορείς και κινήσεις, είτε για μεμονωμένα πρόσωπα.

Στην απόφαση καθίσταται ακόμα σαφές ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση η Δημοκρατική Συμπαράταξη να γίνει συμπλήρωμα κανενός, όπως από την αρχή έχει ξεκαθαριστεί. Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, που ξεκαθαρίζει ότι δεν αποτελεί στόχο του χώρου η κυβερνητική συμπόρευση είτε με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Αντίθετα, αποφασίστηκε να προχωρήσει ο διάλογος που έχει ξεκινήσει με την κοινωνία, συνεχίζοντας την «πορεία στον λαό» σε ολόκληρη την Ελλάδα. Την ίδια ώρα, αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει η συγκρότηση του οργανωτικού κορμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο, με τις πρωτοβουλίες πολιτών να έχουν ήδη αρχίσει να συγκροτούνται.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, εξάλλου, «βρίσκεται σε διαρκή διάταξη μάχης και εκλογική ετοιμότητα», όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση του Συντονιστικού, δίνοντας και το στίγμα των κινήσεων του χώρου για το επόμενο διάστημα. Στην Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε, δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν πολιτικές εξελίξεις πολύ πριν από την ολοκλήρωση της τετραετίας και πάντως στους επόμενους μήνες, ή ακόμα και εκλογικό αιφνιδιασμό από την ίδια την κυβέρνηση εν είδει ‘ηρωικής εξόδου’ σε περίπτωση ‘βατερλώ’ στην αξιολόγηση, κάτι που σημαίνει και …συναγερμό για εκλογική ετοιμότητα και μη χάσιμο άλλου πολύτιμου χρόνου για την Κεντροαριστερά.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 15:25 05/10/2016

    » η Δημοκρατική Συμπαράταξη να γίνει συμπλήρωμα κανενός, όπως από την αρχή έχει ξεκαθαριστεί. Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, που ξεκαθαρίζει ότι δεν αποτελεί στόχο του χώρου η κυβερνητική συμπόρευση είτε με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. «»
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ . . .
    ΔΕΝ θα αντέξουν για πολλή ακόμα εκτός Κυβερνητικού Σχήματος . . .
    Θα πηδήξουν από τα παράθυρα της ΔΟΛιας γιάφκας της μεταΠαπανδρεικής Χ.Τρικούπη .
    ΟΠΟΙΟΣ δώσει τις περισσότερες καρέκλες στους αλήτες αυτούς , αυτός θα έχει και το 3-4% που θα έχουν πάρει στις εκλογές .
    KAI αλήτες και malakes . . . το πολιτικό καρκίνωμα Τούρκογλου πρώτα θα τους διαλύσει ολοσχερώς και μετά θα πάει στην ΝΔ .
    Βέβαια αυτός ο εσμός , την κλείνει για πλάκα την παράγκα του Ψυχάρη στην Χ.Τρικούπη ΑΝ τους τάξει καρέκλες στην ΝΔ και τραβάνε στον Καραμανλή τεμενάδες ξεγυρισμένες άμα λάχει …

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.