ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διμέτωπος κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Φτιάχνουν ήδη… επιτροπή ψηφοδελτίων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Σε λογική διμέτωπου αγώνα συνεχίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη που παράλληλα τίθεται σε εκλογική… εγρήγορση.

Στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι «η κυβέρνηση, μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της συντηρεί και ανατροφοδοτεί μία στείρα πόλωση με διχαστικό αντίκτυπο που τρώει τα σωθικά της κοινωνίας». Την κατηγορούν ότι διολισθαίνει σε καθεστωτικές πρακτικές και λογικές, καθώς και σε αντιπερισπασμούς που κάνουν ζημιά στην χώρα. Την ίδια ώρα, όμως επιμένουν ότι λύση δεν μπορεί να είναι η «συντηρητική παλινόρθωση» στην οποία εκτιμούν ότι στοχεύει η ΝΔ. Σημειώνουν εξάλλου ότι η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ δεν συνιστά επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό πρόσημό της.

Στο ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν τη ΝΔ ως τον ιστορικό τους αντίπαλο, καταλογίζοντάς της επιπλέον ότι επιχειρεί να δείξει μεταρρυθμιστικό πρότυπο ‘πατώντας’ πάνω σε όσα έχτισε το ΠΑΣΟΚ.

Στέλνουν έτσι και ένα μήνυμα στις δυνάμεις εκείνες που ανήκουν υποτίθεται –όπως λένε- στην Κεντροαριστερά, αλλά στην πραγματικότητα ευαγγελίζονται ένα νέο κόμμα στον χώρο, που θα αποτελέσει το ‘δεκανίκι’ του Κυριάκου Μητσοτάκη στον βαθμό που η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν. Πρόκειται για μία αιχμή τόσο προς το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, για τον οποίο πιστεύουν ότι ‘λοξοκοιτά’ προς τη ΝΔ, αλλά και για πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που έχουν πλέον αποστασιοποιηθεί από το κόμμα και μιλούν συνεχώς για την ανάγκη ενός νέου φορέα, εντοπίζοντας παράλληλα στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη τον ‘μεταρρυθμιστή’ που έχει ανάγκη η χώρα.

Και ενώ ο διμέτωπος καλά κρατεί και η προσπάθεια για ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς προχωρά, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει σημάνει ‘εκλογικός συναγερμός’, με όλες τις δυνάμεις να τίθενται σε εκλογική ετοιμότητα και διάταξη μάχης. Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού του φορέα , μάλιστα, αποφασίστηκε η πανελλαδική εξόρμηση κλιμακίων σε όλους τους νομούς της χώρας, η αντίστοιχη εξόρμηση κλιμακίων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, η ανάδειξη και ενίσχυση της κοινοβουλευτικής δράσης και η διασύνδεσή της με τους ευρωβουλευτές, αλλά και η οικονομική εξόρμηση, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίοι πόροι, για την πανελλαδική προσπάθεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παράλληλα, αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής Ψηφοδελτίων, ώστε να αρχίσει σε συνεννόηση με τα κλιμάκια σε κάθε νομό, η δουλειά για τη συγκρότησή τους, με προτεραιότητα στις περιοχές που δεν υπάρχει σήμερα κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 9:44 06/10/2016

    » .. 1. που έχουν πλέον αποστασιοποιηθεί από το κόμμα και 2. μιλούν συνεχώς για την ανάγκη ενός νέου φορέα, 3. εντοπίζοντας παράλληλα στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη τον ‘μεταρρυθμιστή’ που έχει ανάγκη η χώρα.. » Υπάρχουν όμως και αυτοί που λένε στο 1 + 2 ΝΑΙ , αλλά στο 3 λένε ΟΧΙ . Εϊναι οι ΓΑΠ και «κηπουροί» εκτός Κινήματος και «νέοι» που έχουν από κοινού το ΠΡΩΤΟ τις αντιπελατειακές περγαμηνές, αλλά δεν το έχουν συνειδητοποίσει , βάζοντας ΛΑΘΟΣ ιεραρχήσεις . Αυτούς περιμένει το πραγματικό «κόμμα» της ΑΠΟΧ/ΛΕΥΚ/ΑΚΥΡ/ΚΛΠ .αυτοί που δεν θέλουν τσίπρα, κούλη, βενιζέλο, 58, ελιά, κουτσουλιά

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.