ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Γ. Παναγιωτόπουλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

Την  άποψη  πως ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Γιώργος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM.
panag

Απαντώντας σε ερώτηση για τον νόμο Παππά, εξέφρασε την πεποίθηση πως χωρίς το ΕΣΡ δεν μπορεί να γίνει τίποτα. «Το Σύνταγμα, αυτό απαιτεί, συνεπώς ο νόμος για μένα είναι αντισυνταγματικός» τόνισε, δηλώνοντας μάλιστα απόλυτα κατηγορηματικός σε αυτό.

Σε ερώτημα για την αναβολή της διάσκεψης του ΣτΕ για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, αφού σημείωσε πως ο ίδιος κατά την τετράχρονη θητεία του δεν ανέβαλε και δεν ματαίωσε καμία διάσκεψη, πρόσθεσε πως «ο δικαστής, ένα σκοπό έχει, να εφαρμόζει τις διατάξεις του Συντάγματος και του νόμου, ανεξάρτητα τι γίνεται στην κοινωνία, γιατί την κοινωνία την αφουγκράζονται οι πολιτικοί, όχι ο δικαστής».

«Ο κ. Νίκος Σακελλαρίου, είναι εκλεκτός συνάδελφος. Δεν ξέρω γιατί τα λέει αυτά» πρόσθεσε.
Σημείωσε πως, ό,τι συνέπειες και να έχει, η απόφαση θα βγει. Σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, φυσικά θα έχει συνέπειες, διότι κάθε απόφαση, κυρίως του ΣτΕ και των ανωτάτων δικαστηρίων, έχει συνέπειες είτε προσωπικές είτε γενικότερες. Η ζωή, η κοινωνία, η πολιτεία, έτσι είναι φτιαγμένη, συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.