Neo

Γαλάζια τρικυμία για το ΕΣΡ

Μπλέξαν οι γραμμές μας, μπλέξαν οι γραμμές, έλεγε το παλαιό τραγουδάκι. Και αυτό συνέβη στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να εισηγηθεί μέλη για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Έτσι, ενώ η ΝΔ στη Βουλή διεμήνυε ότι δεν θα συναινέσει, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης άφηνε τα πάντα ανοικτά, μιλώντα στο Real, και υιοθετώντας μία σαφώς πιο μετριοπαθή στάση. «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αν είδατε τη θέση μας στο θέμα της Αρχής Προστασίας των Δεδομένων, ή στο θέμα της επιλογής του νέου Συνηγόρου του Πολίτη, θα δείτε πως βρέθηκε λύση διότι και από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρχε άλλο πνεύμα», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και εκεί ήρθε το πλήρες βραχυκύκλωμα για τη Ν.Δ.

Με τον Μητσοτάκη να βρίσκεται στις ΗΠΑ, απαιτήθηκε χρόνος προκειμένου η Ν.Δ. να βγει με επίσημη ανακοίνωση και να αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή, πριν την απόσυρση του νόμου Παππά. «Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και ο διαγωνισμός για
τις τηλεοπτικές άδειες απαξιωμένος πολιτικά, νομικά και ηθικά. Η Νέα Δημοκρατία από θέση αρχών, είναι υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με πλήρεις τις αρμοδιότητές του, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Συνεπώς, η λειτουργία του Ε.Σ.Ρ. έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την κατάργηση του νόμου Παππά, που οδήγησε στη μη εφαρμογή των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του», σημείωνε η Πειραιώς. Έτσι κι αν «άδειαζε», με αυτό τον τρόπο, τον αντιπρόεδρό της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.