ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση

Γεροβασίλη: Η ΝΔ επιδιώκει τον επηρεασμό της Δικαιοσύνης

Για σειρά παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, παρεμβάσεις τις οποίες εντάσσει μάλιστα, στην «τρίτη πράξη του απονενοημένου σχεδίου ‘αριστερής παρένθεσης'». Αλλά, όπως όμως εκτιμά στη γραπτή δήλωσή της, «όπως και στις προηγούμενες, δεν θα τους βγει!».

Αναλυτικά, «ο υπουργός Δικαιοσύνης έπραξε το αυτονόητο θεσμικό του καθήκον και παρήγγειλε τόσο πειθαρχική έρευνα για το λεπτό ζήτημα της ανάδειξης δικαστικών όσο και ποινική διερεύνηση. Αυτό το έπραξε όταν η υπόθεση έγινε πάνδημα γνωστή, μετά από το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας και τη σχετική ερώτηση βουλευτή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου», επισημαίνει η Όλγα Γεροβασίλη, που προσθέτει: «Η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση ασκεί, ως οφείλει, τα καθήκοντά της με πλήρη σεβασμό στη διάκριση των λειτουργιών και αρμοδιοτήτων, και του απαραβίαστου του ιδιωτικού βίου. Αντιθέτως, είναι η Νέα Δημοκρατία αυτή που επιδιώκει με κάθε τρόπο τον επηρεασμό της Δικαιοσύνης», υποστηρίζει παραθέτοντας σειρά γεγονότων, κατά την άποψη της κυβέρνησης.

«Το έπραξε όταν ο κ. Μητσοτάκης στράφηκε κατά Ανώτατου Δικαστικού από κομματική συνεδρίαση της ΝΔ. Το έπραξε όταν ο κ. Φορτσάκης από το βήμα της Βουλής στράφηκε κατά του ΣτΕ κάνοντας λόγο για «διακοπές των δικαστικών», «υπεράσπιση στενών συμφερόντων» και «αυτοκτονικές τάσεις». Το πράττει όταν ο κ. Μητσοτάκης οικειοποιείται και παραποιεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων προκειμένου να την εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Η πρακτική των παρεμβάσεων και εκβιασμών στη Δικαιοσύνη αποτελεί αποκλειστικότητα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Στόχος τους είναι να επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς ώστε κάθε έκφραση ανεπιθύμητης σε εκείνους γνώμης, να θεωρείται προϊόν επηρεασμού», αναφέρει στη δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, που καταλήγει στο πολιτικό «δια ταύτα»:

«Πρόκειται για την τρίτη πράξη του απονενοημένου σχεδίου 'αριστερής παρένθεσης'. Αλλά όπως και στις προηγούμενες, δεν θα τους βγει!

Ο ελληνικός λαός έχει δώσει εντολή για μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Η μάχη συνεχίζεται».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ELLHNAS. 11:14 22/10/2016

    Η Βλαχοβασιλη καλα θα κανει να το βουλωσει.Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικα ο Αλεξης Τσιπρας επηρεαζουν και εκβιαζουν την Ελληνικη Δικαιοσυνη για να περασουν τα βρωμικα νομοθετηματα τους με πρωτο τον παρανομο νομο του φασιστα Παππα για τις τηλεοπτικες αδειες που πεταει στον δρομο πανω απο 2.000 εργαζομενους.

  2. «….. Ο ελληνικός λαός έχει δώσει εντολή για μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Η μάχη συνεχίζεται».

    Πως κυρία Ρεροβασίλη,
    εκτελεί την εντολή αυτήν του λαού η διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ; Μετο το οτι προσπάθησε να κανει κανει καναλάρχη τον κατασκευαστή Δημοσίων έργων και φοροδιαφυγά που θα πλήρωνε τάχα με τα βοσκοτόπια της Ιθάκης ;

    Ή με τις επεμβάσεις των Υπουργών της Κυβέρνησης και του ίδιου του ΤΣΙΠΡΑ στους ανώτατους Δικαστικούς όπως σας καταγγέλουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Δικαστών και Εισαγγελων της Χώρας !

    Για δειτε πως επενέβει η κυβέρνησης για να καπελώσει τη δικαιοσύνη πρόσφατα :

    · 30-9-2016, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Νίκος Σακελλαρίου, ματαιώνει τη συζήτηση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου δηλώνοντας «έξωθεν παρεμβατικό κλίμα».

    · 3-10-2016, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, παύεται από τα καθήκοντα του.

    · 4-10-2016, οι Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Χρήστος Ράμμος και κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αντίστοιχα, παραιτούνται επικαλούμενοι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε ουσιαστικά να δικάσει (αρνισιδικία) την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

    · 5-10-2016, ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσιπρας καλεί επισήμως στο γραφείο του την Ηγεσία της Δικαιοσύνης κι εκείνη αποδέχεται να πάει.

    · 6-10-2016, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με την Ηγεσία της Δικαιοσύνης με αντικείμενο συζήτησης τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αλλά εξερχόμενοι και προς έκπληξη όλων μας, ανακοινώνουν δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού αποκλειστικά για το «ειδικό» μισθολόγιό τους».

    «Όταν η διάκριση των εξουσιών βρίσκεται σε σύγχυση, η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αμφισβητείται και το ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ δεν λειτουργεί, τότε δυστυχώς, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βρίσκεται σε κίνδυνο», όπως σας καταγγέλει το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.