ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Όλο το παρασκήνιο

Γι' αυτό έδιωξε τον Αναστασιάδη ο Κούγιας

Ένας ήταν ο βασικός λόγος που ο Αλέξης Κούγιας αποφάσισε να τερματίσει τη συνεργασία της ΑΕΛ με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Η κατάσταση στη Λάρισα έμοιαζε με... ηφαίστειο και όσοι παρακολουθούσαν από κοντά την ομάδα ήξεραν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Άγγελου Αναστασιάδη είχε αρχίσει. Ο Μακεδόνας τεχνικός είχε χάσει τα αποδυτήρια, δεν είχε τις καλύτερες των σχέσεων με πολλούς ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα να μην υπάρχει γενικότερα ηρεμία και προσήλωση στους στόχους.

Ο Αλέξης Κούγιας πίστευε πως μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού τα πράγματα θα άλλαζαν, αλλά δεν είδε καμία βελτίωση. Έκανε αρκετή υπομονή -μεγάλη για τα δικά του δεδομένα- και αποφάσισε να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές, τερματίζοντας τη συνεργασία με τον Αναστασιάδη.

Δεν τον πείραξε τόσο η αγωνιστική εικόνα της ομάδας όσο το γεγονός πως ο έμπειρος προπονητής δεν
είχε κοντά τους όλους τους ποδοσφαιριστές και δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια.

Ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio, αναφέρθηκε στο διαζύγιο με τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Δεν είναι θέμα με το προπονητικό τιμ, είναι όλη η γκάμα των προπονητών μας. Άλλαξε όλη η δομή της ομάδας. Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ είχα δηλώσει ότι η ΑΕΛ είναι μεγάλη
ομάδα, έχει πληγεί η ιστορία της και το πρόσωπο της το τελευταίο χρονικό διάστημα και εκείνο το οποίο είμαι υποχρεωμένος να κάνω αφού είμαι εγώ ο εγγυητής αυτής της ιδέας και το πως θα εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο αυτή η ιδέα, έπρεπε να πάρω αποφάσεις. Οι αποφάσεις ήταν αυτές, ήταν προσωπικές αποφάσεις, δεν ενημέρωσα κανένα, μόνο τον εκπρόσωπο Τύπου στις 7:30 το πρωί», τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Μέτρησα μέχρι το χίλια, δεν ήταν μια αυθόρμητη απόφαση, δεν το αποφάσισα μετά από ήττες ή νίκες, το αποφάσισα γενικότερα. Έχουμε κερδίσει όλους τους καλούς αντιπάλους και έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο απέναντι τους. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να πάρω αποφάσεις και δεν έχουν να κάνουν μόνο
με την εξυπηρέτηση του παρόντος, αλλά με ένα μακρυπρόθεσμο σχέδιο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.