ΚΟΣΜΟΣ

Τι είπε για το TTIP

Γιούνκερ: Πρέπει να είμαστε αδιάλλακτοι με τη Βρετανία

Την πεποίθησή του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δείξει μια σκληρή στάση απέναντι στην Βρετανία κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για το Brexit εξέφρασε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι παρατηρεί ελιγμούς από τη βρετανική πλευρά η οποία προσπαθεί να βρίσκεται «με το ένα πόδι στο καράβι και με το άλλο έξω από αυτό» επιδιώκοντας μια κλειστή εμπορική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία θα την απαλλάσσει από την απρόσκοπτη μετακίνηση πολιτών στα εδάφη της.

«Θα έπρεπε να είναι προφανές ότι αν το Ηνωμένο Βασίλειο ήθελε ελεύθερη πρόσβαση στις Ευρωπαϊκές αγορές όλοι οι νόμοι και όλες οι ελευθερίες πρέπει να γίνονται απόλυτα σεβαστές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ τονίζοντας ότι σε αυτό το σημείο η Κομισιόν πρέπει να είναι αδιάλλακτη.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες για την Υπερατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Συνεργασία (TTIP) ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να μπει σε περισσότερες συνομιλίες με την πλευρά των ΗΠΑ αλλά δήλωσε επίσης πως δεν προτίθενται να υποχωρήσουν πριν από τους Αμερικανούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.