ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Η Αθήνα γιόρτασε την 72η επέτειο απελευθέρωσης από τα ναζιστικά στρατεύματα

«Ο μεγάλος φόρος αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα καθώς και η αδιαμφισβήτητη συνεισφορά της στην αντιφασιστική νίκη, έδεσε την πορεία της χώρας με τη δημοκρατική Ευρώπη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην τελετή για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Όπως υπογράμμισε, το μήνυμα εκείνης της ημέρας παραμένει επίκαιρο στη σημερινή, δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, εσωτερική και διεθνή.

«Την ίδια αλληλεγγύη, και πάλι με πράξεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, επέδειξε η πόλη και ο δήμος στους χιλιάδες πρόσφυγες και στη διαχείριση του μεταναστευτικού», ανέφερε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας την έναρξη μαθημάτων για τα παιδιά των προσφύγων. «Οι πολίτες αποδεικνύουν καθημερινά, με ωριμότητα, ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να υπερισχύσουν της άγνοιας και της μισαλλοδοξίας», σημείωσε.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 19:04 12/10/2016

    Χωρίς νόημα πιά αυτή η γιορτή της δήθεν απελευθέρωσης από τον Γερμανικό ζυγό.Ή Γερμανική μπότα πατάει στην Ελλάδα με εντολοδόχους τον ανθέλληνα Τσίπρα και τον προδότη Καμμένο.Ποτέ η Ελλάδα δεν ήταν πραγματικά ελεύθερη.Μετά την κατοχή ήταν μια αποικία των Άγγλων, κατόπιν των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και εσχάτως με τις ευλογίες του Τσίπρα και του Καμμένου μια καθαρά Γερμανική αποικία με επικυρίρχο το ΔΝΤ.Στην απελευθέρωση το 1944 συμετείχε ο Γεώργιος Παπανδρέου ο παππούς του Τζέφρυ που όλη την κατοχή ήταν φευγάτος και ασφαλής στο εξωτερικό.Τέτοιοι ήταν οι πολιτικοί που μας εδεσαν από τότε μέχρι σήμερα στο άρμα των ξένων τοκγλυφικών δυνάμεων.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.