ΕΛΛΑΔΑ

Περί εμπλοκής του προέδρου της σε υπόθεση δωροδοκίας

Η ΔΕΗ διαψεύδει δημοσίευμα ως άκρως συκοφαντικό και δυσφημιστικό

«Άκρως συκοφαντικό, δυσφημιστικό και ψευδές το χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Olympia.gr» που επιχειρεί εσκεμμένη παραπλάνηση εις βάρος του ονόματος του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ Α.Ε. σε σχέση με παλαιά υπόθεση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε και στελεχών αυτής, μεταξύ των οποίων τότε και του κ. Εμμ. Παναγιωτάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σχετικά με υπόθεση καταγγελίας περί δωροδοκία υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ.

Σημειωτέον ότι είναι η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναφέρεται στην ίδια υπόθεση, την πρώτη φορά ακριβώς την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ενώ δεν δημοσίευσε την τότε δημόσια δήλωση του Προέδρου που διέψευδε το δημοσίευμα και η οποία περιγράφει την υπόθεση με ακρίβεια. Η δήλωση αυτή επί λέξη έχει ως εξής:

«Παντελώς ανακριβή και πέραν πάσης νοσηρής φαντασίας αποτελούν ορισμένα δημοσιεύματα που με εμπλέκουν σε υπόθεση δωροδοκίας υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ. Δυστυχώς, δεν πλήττονται μόνον η Τιμή και η Υπόληψή μου, αλλά, πάνω από όλα, το Δικαίωμα των Πολιτών να ενημερώνονται υπεύθυνα και με βάση τους πλέον στοιχειώδεις Κανόνες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Πρόκειται για μια υπόθεση καταγγελίας περί δωροδοκίας υπαλλήλου την οποία διαχειρίσθηκε η αρμόδια Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής, στην οποία υπηρετούσε τότε η καταγγελλόμενη υπάλληλος, που κοινοποιήθηκε (το 2013) και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, μεταξύ των οποίων και στη Διεύθυνση Ανθρώπινου
Δυναμικού, στην οποία ήμουν Διευθυντής. Για τη σχετική υπόθεση – όπως προβλέπεται από τον Εσωτερικό Κανονισμό και κατά πάγια πρακτική της Εταιρείας – συγκροτήθηκε Επιτροπή Διοικητικής Εξέτασης, η οποία και συνέταξε Πόρισμα για ενδεχόμενη δωροδοκία, το οποίο στη συνέχεια απεστάλη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ .

Επίσης, αμέσως μετά την καταγγελία και προκειμένου να προστατευθεί η Εταιρεία, η εν λόγω υπάλληλος μετατέθηκε σε άλλη θέση, ώστε να αποκλεισθεί οποιαδήποτε επικοινωνία της με Πελάτες της Εταιρείας και
ήδη έχει τεθεί σε αυτό δίκαιη αργία. Πέραν της υπηρεσιακής μου υποχρέωσης να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την Εταιρεία για ανάλογες υποθέσεις, ουδεμία άλλη απολύτως εμπλοκή είχα, ενώ, ως υπηρεσιακό στέλεχος, κλήθηκα από την κα Πταισματοδίκη του 5ου Προανακριτικού Τμήματος του Πταισματοδικείου Αθηνών, προκειμένου να παράσχω πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως θα έκανε και οποιοσδήποτε άλλος Πολίτης ή Στέλεχος εταιρείας.

Πιστεύω ότι, για την αποκατάσταση της Αλήθειας που θίγει τον Επαγγελματισμό και την Ηθική Ακεραιότητά μου και, κυρίως, την υπεύθυνη ενημέρωση των Πολιτών, τα συγκεκριμένα ΜΜΕ
θα επανορθώσουν το λάθος στο οποίο υπέπεσαν, προφανώς λόγω εσκεμμένης παραπλάνησής
τους από τρίτους».

Σημειώνεται ότι η πρώην μισθωτή απολύθηκε οριστικά από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Παρά ταύτα η εν λόγω ιστοσελίδα όχι μόνο δεν δημοσίευσε την ανωτέρω δήλωση του Προέδρου αλλά με το χθεσινό της δημοσίευμα επανήλθε επιμένοντας στη σπίλωση του ονόματός του.

Υπογραμμίζεται ότι ουδεμία κατηγορία υφίσταται για δήθεν «υπόθαλψη εγκληματία» εις βάρος του προσώπου του Προέδρου, ο οποίος και επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός του για την αποκατάσταση της αλήθειας και της ηθικής του βλάβης , καθώς και της ηθικής βλάβης που υπέστη το νομικό πρόσωπο της ΔΕΗ Α.Ε., την οποία εκπροσωπεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.