ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tι ειπώθηκε στο Μαξίμου στη συνάντηση για τα Θρησκευτικά

Οι διάλογοι Τσίπρα-Ιερώνυμου και το ξέσπασμα του Καμμένου

Τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου
ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÓÔÏ ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ ÌÅ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÅÐÉÊÓÏÐÏ ÉÅÑÙÍÕÌÏ---×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

«Για την εκκρεμότητα με την εκκλησιαστική περιουσία, θα τα πούμε προσεχώς», ειπώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν τελείωσε η συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών και «έκλεινε» το μέτωπο για τον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών.

Το άριστο προσωπικό κλίμα μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου βοήθησε ιδιαιτέρως στο να αποφευχθεί μια μεγάλη κρίση στις σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News. «Η χώρας δεν αντέχει άλλους διχασμούς. Εδώ δεν είμαστε για να συμφωνήσουμε σε όλα. Είμαστε για να βρούμε λύσεις», είπε στην αρχή ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πάνος Καμμένος, που εξαρχής στήριξε την Εκκλησία, κερδίζοντας την εκτίμηση του Αρχιεπισκόπου, δεν άντεξε κάποια στιγμή και ξέσπασε σε λυγμούς, αναφέρει η εφημερίδα. «Μακαριότατε, αν εσείς μου ζητήσετε να ρίξω την κυβέρνηση, να ξέρετε ότι θα το κάνω. Να ξέρετε, όμως, ότι αυτό δεν είναι υπέρ του έθνους. Ο μόνος που θα ωφεληθεί είναι η Τουρκία», είπε, με τον κ. Ιερώνυμο όμως να μη ζητά ούτε την παραίτηση της κυβέρνησης, ούτε καν του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Ο κ. Φίλης ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος υπήρξε πολύ… γλυκός και μειλίχιος μαζί του: «Μου είπε ο πρωτοσύγκελλός μου ότι ο υπουργός Παιδείας βάφτισε πρόσφατα ένα αγοράκι και ήξερε απ’ έξω το Πιστεύω και το Πάτερ Ημών και όλες τις προσευχές», είπε χαρακτηριστικά στην αρχή.

Αντιθέτως, ο Μεσογαίας Νικόλαος υπήρξε επιθετικός προς τον υπουργό Παιδείας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονοι διάλογοι μεταξύ τους:

Μεσογαίας: Δεν μου επιτρέψατε να διδάξω στο σχολείο όταν με φώναξαν οι μαθητές.

Υπουργός Παιδείας: Σας δώσαμε άδεια. Ματαιώσατε όμως την ομιλία σας και δεν ξαναζητήσατε άδεια.

Μεσογαίας: Μα για θέματα βιοηθικής θα μιλούσα…

Υπουργός Παιδείας: Δεν είναι αθώα όμως αυτά. Τι λέγατε π.χ. για τα βλαστοκύτταρα; Στις ΗΠΑ οι πάστορες δίνουν μανιώδη μάχη για να μην προχωρήσουν πειράματα που θα σώσουν πιθανόν ανθρώπινες ζωές.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. freeman 14:19 09/10/2016

  Ολόσωστα τα γράφης μόνο που εκ παραδρομής έγραψες «αποδέχθηκαν την ορθότητα των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ» .
  Το ΣΩΣΤΟ : «αποδέχθηκαν την ορθότητα των πολιτικών επιλογών του Γ.Α.Παπανδρέου και μερικών από τους Κηπουρούς του » .

 2. Τώρα που είμαστε όλοι μνημονιακοί, ας αναρωτηθούμε: που θα ήταν η χώρα αν είχε στηριχθεί το 1ο Μνημόνιο;

  Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είδαν το φως το αληθινό, αποδέχθηκαν την ορθότητα των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και προσέφυγαν στη λύση ενός Μνημονίου, μπροστά στον κίνδυνο μιας άτακτης και ασύντακτης χρεοκοπίας.

  Μας είπαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, ότι υπήρξαν θύματα εκβιασμών και με ραγισμένη φωνή ψέλλισαν «ναι σε όλα». Φυσικά, δεν ξόδεψαν ούτε ένα δευτερόλεπτο για να κάνουν την αυτοκριτική τους, θεωρούν δεδομένο ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και οι κακοί Ευρωπαίοι.

  Μετά από όλα αυτά, υπάρχει ένα σαφές εθνικό ερώτημα, το οποίο απευθύνεται εξίσου στο πολιτικό σύστημα και στον ελληνικό λαό: που θα ήταν σήμερα η χώρα αν όλοι τους είχαν δείξει μια στοιχειώδη ανοχή στη σωτήρια επιλογή του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2010;

  Θα ήταν χαμηλότερο το κόστος διάσωσης για τον ελληνικό λαό; Θα είχε αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό ο εθνικός διχασμός; Θα είχαμε γλιτώσει φαινόμενα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή; Θα είχαν μεταναστεύσει πολύ λιγότεροι Έλληνες; Θα ήταν σήμερα η χώρα σε μια πορεία ανάκαμψης;

  Μην γελιέστε: ο ιστορικός του μέλλοντος θα κάνει λόγο για «συλλογική αυτοκτονία».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.