ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η εκδήλωση για το Δ. Σολωμό στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας

Πλήθος κόσμου που πλημμύρισε το Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου 2016, στη διάρκεια του Φεστιβάλ για τον εθνικό μας ποιητή, Διονύσιο Σολωμό.

Το φεστιβάλ που υλοποιήθηκε με αφορμή τη θεατρική παράσταση "Ο Κρητικός (Ύμνος εις τον Έρωτα)" του Διονυσίου Σολωμού, σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου και θεατρική διασκευή Σοφίας Καζαντζιάν , σε συνδιοργάνωση της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας και του Δήμου Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων και τη συνεργασία τους προκειμένου να παραχωρηθεί στην πρωτεύουσα χώρος, που θα ονομαστεί πλατεία Διονυσίου Σολωμού και στον οποίο θα στηθεί ανδριάντας του Εθνικού Ποιητή της χώρας.

Το Φεστιβάλ πλαισίωσαν επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου υπό τον μαέστρο κ. Διονύσιο Μαλλιά καθώς και ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Μανώλιες”, που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που ξεπέρασε τα 800 άτομα για την άρτια εμφάνισή τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών και βραβεύσεις και με την ευχή σύντομα να εορτάσουμε στην «Πλατεία Διονυσίου Σολωμού» στο κέντρο της Αθήνας, τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Εθνικού μας Ποιητή.

Το Φεστιβάλ παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και οι: εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Δημήτριος Νίκου, ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, η κ. Κανελλοπούλου Κωνσταντίνα, απευθύνοντας χαιρετισμό ως εκπρόσωπος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, ο κ. Δραγώνας Γιάννης, καθηγητής και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο κ. Κόκλας Γιάννης, Αντιδήμαρχος Δήμου Ζακύνθου, ο κ. Χειμώνας Ευάγγελος, Αντιδήμαρχος Δήμου Μεταμόρφωσης, ο κ. Τζέν Γιάννης, πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας & Συνεργασίας, ο Πρόεδρος κ Πατεράκης Μανώλης, ο κ. Ψωμάς Μανώλης, Αντιπρόεδρος ο κ. Αντώνης Βλαχιώτης, Έφορος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, η κ. Ελένη Πυλαρινού, Αντιπρόεδρος στο Μουσείο Διονυσίου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, ο κ. Παύλος Μισλόγλου, επίτιμος Αντιπρόεδρος Unesco Πειραιώς και Νήσων, η κ. Κλέλια Χαρίση, Διευθύντρια Λόγου και Τέχνης Unesco Πειραιώς και Νήσων, ο κ. Κουτουλάκης Γεώργιος, εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, η κ. Παπαδάτου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, η κ. Μπερνίκου, εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Κουτσογιαννόπουλος, εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η κ. Παλιού Κατερίνα, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Διεθνών Θεμάτων, ο κ. Λογοθέτης Θεοφύλακτος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λευκαδίτικων Σωματείων, ο κ. Ζερβός Αντιπρόεδρος και η Σαμίου Γεν. Γραμματέας από τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθήνας, η κ. Κοψιδά Κατερίνα, Γεν. Γραμματέας από το Σύλλογο Επτανησίων Αγίας Παρασκευής, η Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ζακυνθίων Αθήνας με ανακοίνωσή τους ευχαριστούν θερμά τους συνδιοργανωτές και όλους όσους παρευρέθηκαν, ενστερνίστηκαν, στήριξαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.