ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Οι Ελληνες είναι online πάνω από 17 ώρες την εβδομάδα

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα στοιχεία ανακηρύσσουν τους Έλληνες κορυφαίους στην περιήγηση στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ξοδεύει online 17,1 ώρες την εβδομάδα, περισσότερες δηλαδή και από τις 16,9 που αφιερώνει στην τηλεόραση και 2,3 ώρες πάνω από το μέσο όρο χρήσης στην Ε.Ε.
Beautiful young woman taking a break from balancing her bills on

Από την άλλη, ο εθισμός των νέων παιδιών στο διαδίκτυο τείνει να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς όπως προκύπτει από έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής ( ΕΠΙΨΥ ), ένας στους τέσσερις εφήβους (ποσοστό 24,3%) ασχολείται για τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα τις καθημερινές με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το Ίντερνετ, ενώ το ποσοστό αυτό σχεδόν διπλασιάζεται τα σαββατοκύριακα (41%).

Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου αφιερώνουν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους σε εβδομαδιαία βάση για να «κατεβάσουν» μουσική από το διαδίκτυο, να «ανεβάσουν» φωτογραφίες, να παίξουν παιχνίδια και να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter κ.λπ.).

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τα αναλυτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία 3 στους 10 Έλληνες γονείς δεν κάθονται ποτέ μαζί με τα παιδιά τους όταν αυτά σερφάρουν στο διαδίκτυο και ένα 35% των γονέων στην Ελλάδα δεν θέτει κανέναν περιορισμό στις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών του.

Τα δεδομένα αυτά θα παρουσιαστούν στην ημερίδα που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, ενώ θα γίνει ενδελεχής ανάλυση του φαινομένου, από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.
Ομιλητές θα είναι οι:

Αντώνιος Πάριος: Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ θέμα: «Προβληματική ενασχόληση με τον τζόγο: ελπίδες και όνειρα που χρεοκόπησαν».
Κωνσταντίνος Σιώμος: Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων – Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο με θέμα: «Εγκέφαλος και εθισμός στο διαδίκτυο: Νεότερα νευροβιολογικά δεδομένα»
Βασιλική Δημητρακοπούλου: Ψυχολόγος, Επιστ. Συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β' Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" με θέμα: «Τεχνολογία στα παιδιά και τους εφήβους - Συμπεριφορές υψηλού κινδύνου»
Τη συζήτηση θα σχολιάσουν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών και της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.