ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΚΕ

Η Ευρωμεσογειακή Σύνοδο Κορυφής , Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα

Με επίκεντρο τη μετανάστευση, την απασχόληση και το περιβάλλον στην περιοχή της Μεσογείου, συνέρχεται τη Δευτέρα και την Τρίτη η ετήσια Ευρωμεσογειακή Σύνοδος Κορυφής των Οικονομικών και Κοινωνικών Επιτροπών, στη Βραυρώνα Αττικής (Ξενοδοχείο "Mare Nostrum").
anilikoiprosfiges

Η διοργάνωση γίνεται από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ε.Ο.Κ.Ε.), σε συνεργασία με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδoς (Ο.Κ.Ε.), με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων και εκπροσώπων της Κοινωνίας των Πολιτών από 33 χώρες.

Η συζήτηση αποσκοπεί στην καλύτερη κατανόηση των κύριων ζητημάτων που επηρεάζουν την κοινωνία στην ευρωμεσογειακή περιοχή και στη συνειδητοποίηση των κοινών προκλήσεων, προκειμένου να προταθούν συγκεκριμένες λύσεις.
Φέτος, η Σύνοδος θα επικεντρωθεί στα ακόλουθα θέματα:

Προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης στην Ευρώπη
Κοινωνική προστασία στην περιοχή της Μεσογείου
Ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στην επικείμενη διάσκεψη COP22
Οι γυναίκες ως φορείς δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ευρωμεσογειακή περιοχή

Την έναρξη της εκδήλωσης έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γιώργος Ντάσης, Πρόεδρος ΕΟΚΕ, ο Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος ΟΚΕ, ο Munther Shar'e, Πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Ιορδανίας και SergiFarré, εκπρόσωπος της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Τη δεύτερη ημέρα χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δημήτριος Μάρδας, υφυπουργός Εξωτερικών. Εχουν προσκληθεί επίσης θεσμικοί εκπρόσωποι και εξέχουσες προσωπικότητες από οικονομικά και κοινωνικά συμβούλια, καθώς και συναφή ιδρύματα της Μεσογείου.

Στην εν λόγω Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών επιτροπών, εργοδοτικών ενώσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων ομάδων συμφερόντων, από 33 χώρες και ΜΚΟ από όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση Τελικής Διακήρυξης που θα αποσταλεί στις πολιτικές αρχές της Ευρωμεσογειακής περιοχής ως συμβολή της κοινωνίας των πολιτών, και θα διαδοθεί ευρέως μεταξύ των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.