ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η FIFA καταργεί το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και φτιάχνει Μουντιάλ Συλλόγων

Η FIFA σκοπεύει από το 2017 να καταργήσει το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και αντ ' αυτού να διοργανώσει από το 2019 Μουντιάλ με τη συμμετοχή συλλόγων!
World Summit on Ethics and Leadership in Sports

Η FIFA προχωρά στην κατάργηση του και ξεκινά από το 2019 μία νέα διοργάνωση, η οποία θα ονομάζεται Super Mondial de Clubs.

Ουσιαστικά θα πρόκειται για την μετεξέλιξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων (FIFA Club World Cup).

Η μεγάλη διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός πως οι σύλλογοι από εφτά θα αυξηθούν σε 16, αλλά και στο ότι θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ με την συμμετοχή ισάριθμων ομάδων!

Το Super Mondial de Clubs αναμένεται να διοργανωθεί για πρώτη φορά το 2019. UEFΑ φρόντισε προηγουμένως να αυξήσει τις ομάδες στην τελική φάση του Euro από 16 σε 24, ενώ έχει προαναγγείλει αλλαγές στη δομή του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2018. Επίσης στα πλάνα της FIFA είναι από το 2026 να μετέχουν στην τελική φάση του Μουντιάλ 48 ομάδες!

Σε ότι αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων δεν έχει αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέγονται οι 16 σύλλογοι από κάθε ήπειρο παρά μόνο πως θα συμμετέχουν οι δύο τελευταίοι νικητές του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.