ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά μέτρων

Η Κίνα προωθεί τις ιδιωτικές επενδύσεις

Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας (NDRC) παρουσίασε σήμερα μια σειρά πολιτικών που στόχο έχουν να προωθήσουν την υγιή ανάπτυξη των ιδιωτικών επενδύσεων.

Το έγγραφο της NDRC περιλαμβάνει 26 μέτρα με στόχο με προωθήσουν την ανάπτυξη των επενδύσεων, τη βελτίωση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, τη μείωση των δαπανών των εταιριών και την αναβάθμιση των διοικητικών υπηρεσιών.

«Αυτή τη στιγμή, οι κρατικές υπηρεσίες και οι τοπικές αρχές προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές προκειμένου να βοηθήσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις να σταθεροποιηθούν και να ανακάμψουν», ανέφερε η NDRC.

Η κυβέρνηση θα χαλαρώσει περαιτέρω την πρόσβαση της αγοράς στα ιδιωτικά κεφάλαια και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε πολιτικά αεροδρόμια, τις τηλεπικοινωνίες, τις έρευνες για πετρέλαιο και αέριο, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και την αμυντική τεχνολογία, ανέφερε το έγγραφο.

Η Κίνα θα διευκολύνει επίσης τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στον τομέα κοινωνικών υπηρεσιών, θα επεκτείνει το μοντέλο σύμπραξης ιδιωτικού-δημόσιου τομέα (ΣΔΙΤ) και θα δημιουργήσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα έγκρισης και εποπτείας επενδυτικών έργων.

Σύμφωνα με το έγγραφο της NDRC, η κυβέρνηση θα εκπονήσει επίσης ένα σχέδιο προκειμένου οι τοπικές αρχές να αποπληρώσουν τα χρέη τους, μεταξύ άλλων προς προμηθευτές και εργολάβους έργων. Στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση περιλαμβάνονται επίσης πολιτικές για τον εξορθολογισμό διαδικασιών και τη μείωση τελών, τη βελτίωση του νομικού πλαισίου και τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.