ΚΟΣΜΟΣ

Τι υποστηρίζει Γερμανός πολιτικός

«Η Μέρκελ μπορεί να χάσει από Γκάμπριελ ή Σουλτς»

Ο αντιπρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ραλφ Στέγκνερ, πιστεύει ότι τόσο ο πρόεδρος του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όσο και ο -επίσης σοσιαλδημοκράτης- πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, μπορούν να νικήσουν την Ανγκελα Μέρκελ στις προσεχείς εθνικές εκλογές που θα γίνουν το Σεπτέμβριο του 2017.
merkelitta

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Tagsspiegel, επιβεβαίωσε όμως ταυτόχρονα την "πλήρη υποστήριξή" του στον Γκάμπριελ, εφόσον είναι υποψήφιος. "Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι ένας εξαίρετος πρόεδρος και αυτός έχει προτεραιότητα. Εάν θελήσει, λοιπόν, να είναι υποψήφιος καγκελάριος θα είναι κιόλας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ραλφ Στέγκνερ.

Είπε επίσης, ότι οι σχέσεις με την Ρωσία θα είναι ένα από τα κεντρικά θέματα της προεκλογικής περιόδου για τους σοσιαλδημοκράτες. "Η πολιτική της ειρήνης και της ύφεσης θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα του SPD". Οι Γερμανοί έχουν "την δικαιολογημένη ανησυχία ενός νέου ψυχρού πολέμου. Μια ολοένα και σκληρότερη αντιπαράθεση με την Ρωσία", δεν είναι σκόπιμη, "Με λεονταρισμούς και ρητορικές στρατιωτικές απειλές δεν πάμε μπροστά", αλλά και οι κυρώσεις μόνο δεν θα οδηγήσουν μακροπρόθεσμα σε επιτυχία. "Αντ΄αυτών θα πρέπει να μιλήσουμε για κοινά στοιχεία και δυνατότητες άσκησης επιρροής", είπε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός στην εφημερίδα του Βερολίνου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.