MEDIA

Δημοσιογράφοι δέχονται απειλές

Η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει τη δράση ακροδεξιών στοιχείων σε Λέσβο και Χίο

Την απόλυτη στήριξή της στους δημοσιογράφους της Λέσβου και της Χίου, που το τελευταίο διάστημα λόγω της κάλυψης στο προσφυγικό ζήτημα δέχονται απειλές και προπηλακισμούς από ακροδεξιά–ρατσιστικά στοιχεία, εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών. Για το θέμα έχει, ήδη, υπάρξει ενημέρωση των εισαγγελικών Αρχών.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΣΥ επισημαίνει ότι η ατιμωρησία αυτών των στοιχείων τα έχει αποθρασύνει, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνεχώς περιστατικά, όπως αυτά που πρόσφατα σημειώθηκαν με προκλήσεις μελών της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η σχετική δίκη, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος δημοκρατικών πολιτών σε άλλα σημεία της χώρας (Ρέθυμνο, κ.λπ).

Η Ομοσπονδία καλεί κάθε συνάδελφο να καταγγείλει όσα τέτοια περιστατικά αντιληφθεί και να συνεχίσει να δίνει τη μάχη της ενημέρωσης, που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εμποδίσουν τραμπουκισμοί και απειλές.

Επίσης, η ΠΟΕΣΥ καλωσορίζει και χαιρετίζει τις ξένες αντιπροσωπείες αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινήσεων, που θα επισκεφτούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου τη χώρα μας, στο πλαίσιο διεθνούς διημέρου της ΚΕΕΡΦΑ.

Τέλος, η Ομοσπονδία των δημοσιογράφων χαιρετίζει τις φωνές της λογικής που υψώνουν γονείς και μαθητές σε αρκετά σχολεία της χώρας, οι οποίοι δηλώνουν την ευαρέσκειά τους στο να φοιτήσουν μαζί με τα Ελληνόπουλα και τα προσφυγόπουλα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.