ΚΟΣΜΟΣ

Μετά το Brexit

Οι Βρετανοί δεν έχουν πειστεί για τη στρατηγική της κυβέρνησής τους

Μόλις το 16% των Βρετανών θεωρεί σωστή τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ άλλο ένα 16% πιστεύει ότι η διαδικασία της αποχώρησης δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα The Times.
mei

Ενώ οι επίσημες διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει –καθώς η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας– μόνο το 16% των Βρετανών θεωρεί ότι η συντηρητική κυβέρνηση της Μέι ενεργεί με τον σωστό τρόπο στο θέμα αυτό. Οι μισοί Βρετανοί (ποσοστό 50%) κρίνουν λανθασμένες τις ενέργειες της κυβέρνησης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο YouGov στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.658 προσώπων.

Εξάλλου, όταν ρωτήθηκαν για την πιθανότητα να αποχωρήσει κάποια στιγμή η Βρετανία από την ΕΕ, σχεδόν επτά στους δέκα (ποσοστό 67%) είπαν ότι κάποτε θα γίνει αυτό αλλά το 16% είναι πεπεισμένο ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Η Τερέζα Μέι, που ανέλαβε την πρωθυπουργία μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον, θεωρείται ικανή ηγέτιδα από το 46% των ερωτηθέντων (το 22% πιστεύει το αντίθετο). Πάνω από τους μισούς (52%) κρίνουν ότι στέκει στο ύψος των περιστάσεων. Από την άλλη, μόνο το 29% πιστεύει ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον κάνει καλή δουλειά. Μέχρι το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για το Brexit ο Τζόνσον ήταν ο δημοφιλέστερος πολιτικός στη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.