ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία

Είκοσι τόννοι κάνναβης κατασχέθηκαν σε πλοίο με προορισμό τη Λιβύη

Η ισπανική Πολιτοφυλακή κατέσχεσε 19,6 τόνους ρητίνης από κάνναβη που ήταν κρυμμένοι σ' ένα πλοίο με σημαία Παναμά το οποίο κατευθυνόταν προς τη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα η Πολιτοφυλακή.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες της Πολιτοφυλακής και των γαλλικών τελωνείων, σύμφωνα με τις οποίες «το πλοίο Marti N υπό παναμαϊκή σημαία που πλέει στη Μεσόγειο με προορισμό τη Λιβύη μπορεί να περιέχει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της Πολιτοφυλακής.

Τελικά το πλοίο αναχαιτίσθηκε με τη βοήθεια της Europol, της ευρωπαϊκής αστυνομίας, και την αεροπορική υποστήριξη της Guardia di Finanza, της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, τα χαράματα της 23ης Σεπτεμβρίου, όχι μακριά από τα στενά του Γιβραλτάρ.

Έπειτα από επιθεώρηση στο λιμάνι της Αλμέρια (νότια Ισπανία), οι ερευνητές ανακάλυψαν 19,6 τόνους ρητίνης από κάνναβη κρυμμένους μέσα σε σάκους στη μέση ενός φορτίου ξυλείας.
Όλα τα μέλη του πληρώματος, ένδεκα Ουκρανοί και ένας Ουζμπέκος, συνελήφθησαν.

Η Πολιτοφυλακή διευκρινίζει πως η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας διεθνούς έρευνας που διεξήχθη υπό την καθοδήγηση της Europol και στην οποία συμμετείχαν επίσης οι γαλλικές, ιταλικές, μαροκινές και ελληνικές αρχές, καθώς και η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA).
Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής αναχαιτίσθηκαν συνολικά επτά πλοία. Όλα είχαν αποπλεύσει από την Τουρκία.

Πέντε πλοία ήταν φορτωμένα με χασίς προερχόμενο από το Μαρόκο. Δύο άλλα μετέφεραν χιλιάδες τουφέκια διαφόρων τύπων, πυρομαχικά και νιτρικό αμμώνιο, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει στην κατασκευή εκρηκτικών. Αναχαιτίσθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Φεβρουάριο του 2016 από το ελληνικό Λιμενικό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ναρκωτικά θα χρησίμευαν αναμφίβολα για να χρηματοδοτηθούν αγορές όπλων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.