ΚΟΣΜΟΣ

«Πολίτης του Ράιχ» ο δράστης

Υπέκυψε ο αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση από νεοναζί

Υπέκυψε στα τραύματά του ο ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που δέχτηκαν την Τετάρτη επίθεση από ένοπλο νεοναζί της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ», το οποίο συνδέεται με την Ακροδεξιά.
raix

Πρόκειται για μέλος των ειδικών δυνάμεων, ηλικίας 32 ετών, που είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και ο θάνατός του ανακοινώθηκε κατά λάθος στη διάρκεια της νύχτας προτού διαψευσθεί στη συνέχεια.

Η μονάδα του είχε μεταβεί την Τετάρτη το πρωί στο σπίτι του 49χρονου δράστη, στη μικρή βαυαρική πόλη Γκεόργκενσμιντ, για να κατάσχουν περίπου τριάντα όπλα, τα οποία είχε μεν αποκτήσει νόμιμα αλλά δεν είχε κριθεί ικανός να τα κρατήσει.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο δράστης, τον οποίο ο Τύπος παρουσιάζει ως «περιθωριακό» και «καβγατζή», άνοιξε αμέσως πυρ εναντίον των αστυνομικών, τραυματίζοντας δύο από αυτούς, ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν λίγο αργότερα στη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών.

Τραυματισμένος και ο ίδιος ελαφρά, ο ύποπτος συνελήφθη και αναμένεται να του απαγγελθούν κατηγορίες την Πέμπτη για «διακεκριμένο φόνο», έγκλημα που τιμωρείται με ισόβια.

Ο δράστης παρουσιάζεται ως «Reichsburger» (Πολίτης του Ράιχ), ένα νεφελώδες κίνημα το οποίο εκτιμάται ότι περιλαμβάνει χιλιάδες νοσταλγούς της γερμανικής αυτοκρατορίας, στο οποίο βρίσκονται νεοναζί και οπαδοί θεωριών συνωμοσίας.

Οι «Reichsburger», οι οποίοι βρίσκονται υπό επιτήρηση εδώ και πολύ καιρό, είναι γνωστοί κυρίως για τις επιθετικές σχέσεις τους με τη διοίκηση, τον δικολαβικό ζήλο τους και τη στεγανότητά τους «σε λογικά επιχειρήματα», αναφέρεται σε φυλλάδιο του κρατιδίου της Σαξωνίας-Άνχαλτ, στην Ανατολική Γερμανία.

Τον περασμένο Ιούλιο ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών είχε προειδοποιήσει για το «ενδεχόμενο αυξανόμενης διαταραχής» εκτιμώντας πως «τουλάχιστον ένα μέρος του κινήματος δεν υποχωρεί μπροστά στη σοβαρή βία, και μπορεί να φθάσει έως την ανθρωποκτονία».

Στα τέλη Αυγούστου, άνδρας 41 ετών, ο οποίος δήλωνε ότι ανήκει στους «Πολίτες του Ράιχ» είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών ειδικής μονάδας, οι οποίοι είχαν πάει για να του κάνουν έξωση από το σπίτι του στο Ρόιντεν της Βόρειας Γερμανίας, τραυματίζοντας δύο εξ αυτών. Ο ίδιος ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών και συνελήφθη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.