ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση στην Αγκυρα για το Αιγαίο

ΥΠΕΞ: Στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα

«Είναι προφανές ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση στην Τουρκία τσακώνονται για ξένο αχυρώνα» τονίζει το Υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή το θέμα κυριότητας νησίδων του Αιγαίου που έθεσε η Αγκυρα.

«Κάποιοι στο εσωτερικό της γείτονος θέλουν να σύρουν την Τουρκία σε συμπεριφορές αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα. Αναθεωρητικές λογικές, ως γνωστόν, ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν» προσθέτει το ΥΠΕΞ.

«Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι το μοναδικό αντικείμενο των διερευνητικών επαφών ήταν και είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου» καταλήγει.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΜan. 17:10 02/10/2016

    ΤΟ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

    Αυτό που παρατήρησα με έκπληξη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπορεύεται πλέον το σανό για τους ψηφοφόρους του, αλλά το χρησιμοποιεί και για ιδιοκατανάλωση.
    Δηλαδή;
    Άκουγες μια μόνιμη επωδό από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας: “Είμαστε μια Αριστερή κυβέρνηση που την πολεμούν εγχώρια και ξένα συμφέροντα και αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε μνημόνιο ως πράξη αντίστασης έναντι εκείνων που θέλουν να μας ρίξουν από την εξουσία”.
    Αυτός ο συλλογισμός προφανώς και δεν έχει πέραση στον κόσμο, ο οποίος έχει μείνει απονευρωμένος, αποστεωμένος, απηυδισμένος από τα καμώματα μιας κυβέρνησης που πίστεψε πραγματικά. Αυτός ο συλλογισμός χρησιμοποιείται ως “placebo”, ως ναρκωτικό στους ίδιους τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι πασχίζουν να δικαιολογηθούν στους εαυτούς τους γι αυτά που τους βάζουν και κάνουν.
    Υμνούν ένα φαντασιακό με μπόλικη ιστορική φόρτιση (σωστά τους είπε η Αλέκα ότι έχουν ευτελίσει την έννοια της Αριστεράς) και κάτω απ’ αυτό βάζουν την παρούσα πολιτική πρακτική, που μόνο σκοπό έχει τη διατήρηση στην εξουσία και την συγκρότηση ενός αφηγήματος “ηρωϊκής ήττας” που στήνεται σιγά σιγά από το Μαξίμου.

  2. NMan. 16:06 02/10/2016

    ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ! Οχι 80 αλλά …129 Αστυνομικούς έχει ο Φλαμπουράρης

    Δημοσιεύσαμε ανάρτηση με αναφορά στη συνοδεία Υπουργού της Κυβέρνησης η οποία αριθμεί… 80 Αστυνομικούς.. Οφείλουμε να προβούμε σε διόρθωση ύστερα από σχετική ενημέρωση την οποία λάβαμε…

    Κι επειδή όλα στη ζωή μας είναι μαθηματικά σας παραθέτουμε την ακόλουθη μαθηματική εξίσωση.
    Σήμερα εξωτερικα της οικίας Φλαμπουράρη βρίσκονται σε στατική φύλαξη μια διμοιρια της ΥΜΕΤ- 10 Αστυνομικοί- και τρεις ΟΠΚΕ- 12 Αστυνομικοί- επί τέσσερις βάρδιες στο 24άωρο
    (10 + 12= 22 ×4= 88 Αστυνομικοί)

    Στους Αστυνομικούς στατικής φύλαξης θα πρέπει να προσθέσει κάνεις τα πληρώματα της ΥΚΑ με 2 Αστυνομικούς σε τέσσερις βάρδιες το 24άωρο
    (2 × 4= 8 Αστυνομικοί)

    Επίσης σε 28 ανέρχεται ο αριθμός των Αστυνομικών οι οποίοι έχουν διατεθεί στην προσωπική συνοδεία του Υπουργού Επικρατείας από την Υπηρεσία των Επισήμων, οι βάρδιες των οποίων ορίζονται σύμφωνα με τις μετακινήσεις του «στόχου » σε υπηρεσία το 24άωρο.

    Και δε θα πρέπει να παραλείψουμε την αναφορά στη στατική φύλαξη εξωτερικά της εξοχικης κατοικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη στην Αίγινα, στην οποία σε ημερήσια βάση (ανεξάρτητα με το αν δε βρίσκεται στο εσωτερικό ο Υπουργός καθώς οι υποχρεώσεις του, τον κρατούν στην Αθήνα) εκτελούν υπηρεσία 5 Αστυνομικοί.

    Αν κάνουμε λοιπόν την αριθμητική πράξη της πρόσθεσης, έχουμε και λέμε
    88 Αστυνομικοί (ΟΠΚΕ και ΥΜΕΤ)
    8 Αστυνομικοί (ΥΚΑ/ΔΑΑ)
    28 Αστυνομικοί (Επίσημα)
    5 Αστυνομικοί (στατική φύλαξη- Αίγινα) Το άθροισμα, υπολογίζεται σε 129 Αστυνομικούς (τουλάχιστον..)
    Οφείλαμε λοιπόν, την διόρθωση…

  3. NB 15:49 02/10/2016

    ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ,
    αν η ιδιοτέλεια δεν επικρατούσε και σήμερα να είμαστε σε πολύ καλλίτερη κατάσταση. Όμως η ιδιοτέλεια και η πατριδοκαπηλία υπερίσχυσαν και διέλυσαν κυριολεκτικά την πατρίδα μας και παρέσυραν και το Πασοκ, που τους έσωσε, στην καταστροφή..

    Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μας είπε την αλήθεια.

    Και το αποτέλεσμα της εφαρμογής των νέων, δύσκολων, αλλά και ελπιδοφόρων μέτρων με μείωση του ελλείμματος κατά 6% του ΑΕΠ το 2010, απέδειξε ότι τα μέτρα ήταν βιώσιμα, υποφερτά και ελπιδοφόρα.

    Η Ελλάδα το 2010 αποδεικνύει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο ότι είχε μπει σε πορεία μείωσης των ελλειμμάτων της. Το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε το 2010 κατά 6 μονάδες του ΑΕΠ – από το 15,4% στο 9,4% – και το πρωτογενές έλλειμμα κατά 6,5 μονάδες του ΑΕΠ – από το 10,1% στο 3,7% του ΑΕΠ.
    Το πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών έχει αρχίσει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο βαθμό που φιλοδοξεί να διασφαλίσει βιώσιμα δημόσια οικονομικά, επιστροφή σε πρωτογενή πλεονάσματα από το 2012 και τη διαμόρφωση μιας νέας αναπτυξιακής δυναμικής στην οικονομία.

    Η Ελλάδα μπορούσε, δύσκολα μέν, χωρίς ανθρώπινες θυσίες, αλλά λογικά με διαφάνεια και αποφασιστικότητα, να ΓΙΝΕΙ μια χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη που να αποφασίζει Η ΙΔΙΑ !!! για τις τύχες των Ελλήνων.
    Όμως οι τοκογλύφοι αντέδρασαν. Οι νταβατζήδες αγρίεψαν και ο λαός μας παραπληροφορήθηκε »θέλοντας και ΜΗ»!!!
    Η πολιτική κλίκα της εποχής εποχούμενη των Μεργκελικών συστημάτων και οδηγούμενη από ακόρεστη κενοδοξία, αποφάσισαν! πως η δική τους πολιτική επιβίωση , ήταν και η υπέρτατη προσωπική τους επιδίωξη.
    Δεν σκέφτηκαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως αποδεικνύεται μέχρι σήμερα, αλλά την πολυθρόνα της εξουσίας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.