ΚΟΣΜΟΣ

Περίπου 150 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Συγκλονίστηκε η κεντρική Ιταλία από τον ισχυρό σεισμό των 5,4 Ρίχτερ

Μια ισχυρή σεισμική δόνηση συγκλόνισε απόψε την πρωτεύουσα της Ιταλίας και άλλες περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η Πολιτική Προστασία διέψευσε τις πληροφορίες που μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης περί του ότι στελέχη της ανακοίνωσαν πως υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από το σεισμό, κάνοντας λόγο περί σύγχυσης λόγω της χαοτικής κατάστασης. Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας διεξάγουν ακόμη έρευνες στις περιοχές που επλήγησαν από τη δόνηση, διευκρίνισε η ίδια σε ιταλικά ΜΜΕ.

Περίπου εκατόν πενήντα κάτοικοι εγκατέλειψαν τα προσωρινά καταλύματά τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο μετά τον σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 19.11 απόψε (20.11 ώρα Ελλάδας).
Παράλληλα, και σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Ωστόσο η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ορισμένες «μεμονωμένες» καταρρεύσεις κτιρίων.

Όμως το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης των 5,4 βαθμών είναι μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι είναι επιφανειακός. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.

Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφεται πρόβλημα, χωρίς να προσδιορίσουν την ακριβή φύση του, στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, που συνδέει τη Ρώμη με τη Μάρκε, μεταξύ άλλων.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε ότι η δόνηση είχε μέγεθος 5,6 βαθμών και επίκεντρο περιοχή 66 χλμ. από την Περούτζια. Πληροφορίες που μεταδίδει ο ιταλικός Τύπος κάνουν λόγο για μια –ελαφρά– ασθενέστερη δόνηση, 5,4 βαθμών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.